Προανακριτική: Ο «Σαράφης» βγάζει ξανά στη «σέντρα» Γεωργιάδη, Λοβέρδο και Αβραμόπουλο

Προανακριτική: Ο «Σαράφης» βγάζει ξανά στη «σέντρα» Γεωργιάδη, Λοβέρδο και Αβραμόπουλο

Εν αντιθέσει με όσα ισχυρίζονταν σχεδόν από την αρχή της κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα στη ΓΑΔΑ φιλοκυβερνητικά Μέσα, ο «Μάξιμος Σαράφης» φέρεται να επανέλαβε όσα έχει καταθέσει ενώπιον των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, κάνοντας λόγο για δωροδοκία Άδωνη Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβέρδου και Δημήτρη Αβραμόπουλου. Εξίσου σημαντικό ότι φέρεται να επανέλαβε πως όσα κατέθεσε και καταθέτει τα γνωρίζει εκ των έσω καθώς -όπως είχε αναφέρει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου- ήταν υπάλληλος της Novartis.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο προστατευόμενος μάρτυρας περιέγραψε με λεπτομέρειες το πώς και το γιατί φέρονται να δωροδοκήθηκαν οι τρεις πρώην υπουργοί Υγείας. Ειδικότερα, για τον πρώην Επίτροπο της Ε.Ε, Δημήτρη Αβραμόπουλο, αναφέρθηκε στην υπόθεση των εμβολίων και του μοριακού ελέγχου, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι δωροδοκήθηκε τόσο ο πρώην υπουργός, όσο και ο πρώην «ισόβιος» διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου. Μάλιστα, ο μάρτυρας φέρεται να χαρακτήρισε τις δύο αυτές υποθέσεις «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στον χώρο της υγείας».

Φέρεται να επιβεβαίωσε ακόμα όσα είχε καταθέσει για τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και πρωταγωνιστή του σκανδάλου, Νίκο Μανιαδάκη, όπως επίσης και για τον Μανώλη Βουλκίδη, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε media shop με κομβικό ρόλο στη διαδικασία του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος. Φέρεται να έκανε λόγο δε για συστηματική διαφθορά χιλιάδων γιατρών,  ενώ περιέγραψε το ρόλο συγκεκριμένων ΜΜΕ που δημιουργούσαν κλίμα φόβου και πανικού σε κοινωνικό επίπεδο, έτσι ώστε να μπορούν να εισάγονται νέα φάρμακα της Novartis στην αγορά.

Επιπλέον, φέρεται να μίλησε, για τις δωροδοκίες πολιτικών προσώπων, γιατρών και κρατικών αξιωματούχων από τον Mr. Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή.

Διαβάστε επίσης: «Σαράφης» ενώπιον Προανακριτικής: Εμμένει σε όσα κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Tι φέρεται να είπε ο μάρτυρας για Harvard Project, Gilenya, Tasigna και Lucedis

Κατά τις ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο μάρτυρας φέρεται να επανέλαβε όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για το πρόγραμμα χρηματισμού γιατρών με την ονομασία Exactly και για το περιβόητο Harvard Project το οποίο αποσκοπούσε στην εισαγωγή νέων φαρμάκων της Novartis στην αγορά παρά τις αρνητικές εισηγήσεις της Τρόικα. Φέρεται να υπογράμμισε πως η φαρμακοβιομηχανία είχε πρόγραμμα καταστροφής όλων των εγγράφων που αποδείκνυαν τη δωροδοκία γιατρών. Φέρεται να τόνισε επίσης ότι ισχύουν όλα όσα κατέθεσε για Gilenya, Tasigna, Lucedis και αρκετά ακόμα φάρμακα που μπήκαν στην αγορά επί θητείας Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Φέρεται να συμπλήρωσε ακόμα ότι στο αμφιθέατρο της εταιρείας, ο Κ. Φρουζής και ο τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Novartis, Πλους Φαν Αμστελ, θριαμβολογούσαν για τις επιτυχίες τους σχετικά με τον πλήρη έλεγχο της αγοράς και την χειραγώγηση των υπουργών Υγείας αλλά και κρατικών αξιωματούχων.

«Όσα καταθέτω τα γνωρίζω εκ των έσω»

Στην αρχή της κατάθεσής του, ο «Μάξιμος Σαράφης» υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τον ερευνώμενο από την Προανακριτική Επιτροπή, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και πως δεν του ασκήθηκε καμία πίεση, καθοδήγηση ή παρότρυνση για να καταθέσει όσα κατέθεσε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Σημείωσε δε, ότι τίποτα από όσα είχε και έχει καταθέσει δεν είναι ψευδές γιατί είχε ενημέρωση – όπως έχει πει και ενώπιον του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου – εκ των έσω, αφού ήταν υπάλληλος της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Εν συνεχεία, ξεκαθάρισε ότι αυτοβούλως και μετά από σοβαρή περίσκεψη αποφάσισε να ενταχθεί στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευε η ζωή του.

Τι απαντούν πηγές της ΝΔ

Πηγές της ΝΔ απαντούν στις διαρροές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο μάρτυρας δεν έχει πει τίποτα σχετικό περί δωροδοκίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου και πως για τον μοριακό έλεγχο δεν πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο αλλά για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter