Προανακριτική: «Σεισμός» στο πολιτικό σκηνικό από την αποκάλυψη Δημητρίου για τους τρεις υπουργούς της ΝΔ με offshore

Προανακριτική: «Σεισμός» στο πολιτικό σκηνικό από την αποκάλυψη Δημητρίου για τους τρεις υπουργούς της ΝΔ με offshore

Αλλεπάλληλες εκρήξεις πυροδοτεί στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στις τάξεις της Δικαιοσύνης η αποκάλυψη της Ξένης Δημητρίου στην Προανακριτική αναφορικά με την ύπαρξη «θαμμένης» δικογραφίας που αφορά τρία στελέχη της ΝΔ με υπουργική θητεία, τα οποία φέρονται να αρέσκονταν στο παραδείσιο επιχειρείν.

Δείτε επίσης: Ασταμάτητη η Δημητρίου στην Προανακριτική: Αναξιόπιστος ο Μανιαδάκης – Όψιμες οι καταγγελίες Ράικου-Αγγελή

Η «βόμβα» εξερράγη μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, η οποία σχετιζόταν με τον Οικονομικό Εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος εξίσου κατήγγειλε πιέσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Ο κ. Αθανασίου κρατούσε για 3 χρόνια (2014 έως 2017) υπόθεση που αφορούσε offshore εταιρείες 3 βουλευτών της ΝΔ που είχαν χρηματίσει υπουργοί» άρχισε την απάντησή της η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε λέγοντας: «Υπήρχε υλικό σε δεκάδες φακέλους με πολλά στοιχεία. Αυτό το υλικό εστάλη από τον αντικαταστάτη του Π. Αθανασίου, κ. Μπρη στην κ. Ραικου για συσχέτιση. Τελικά, διαπιστώθηκε ότι η δικογραφία που είχε ζητήσει η Ελ. Ραικου να συσχετισθεί, ήταν δική της δικογραφία και γνώριζε από τότε το θέμα».

Δηλαδή, κατά τα λεγόμενα της Ξ. Δημητρίου, η Ελ. Ράικου διαβίβασε τη δικογραφία που είχε για τους τρεις πρώην υπουργούς στον τότε προϊστάμενο της Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος σύμφωνα με την περιγραφή της δεν φαίνεται να έπραξε τα δέοντα. Εν συνεχεία, όταν ο κ. Μπρης αντικατέστησε τον Π. Αθανασίου φέρεται να εντόπισε τη δικογραφία στα… συρτάρια, με την Ελ. Ράικου να ζητά να λάβει πίσω τη δικογραφία που η ίδια είχε χρεώσει στην Οικονομική Εισαγγελία προκειμένου να τη συσχετίσει με άλλη δικογραφία. Γιατί άραγε αυτή η σπουδή από την τέως προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς;

Έπειτα, η Ξ. Δημητρίου αφηγήθηκε πως ζήτησε να μην προαχθεί ο Π. Αθανασίου με φόντο τους χειρισμούς του στην υπόθεση αυτή αλλά και για το γεγονός πως όταν κλήθηκαν εισαγγελείς από χώρες που είχαν εμπλεκόμενους στα Panama Papers να συναντηθούν στη Χάγη για ανταλλαγή στοιχείων, o κ. Αθανασίου -σύμφωνα με τα λεγόμενα της πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- είπε ψέματα στην υπηρεσία του ότι πήγε, αφού αυτό δεν συνέβη ποτέ!

«Μεγάλο σκάνδαλο η Novartis»

«Η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο ή σκευωρία;», ήταν το επόμενο ερώτημα του Γ. Ραγκούση, με την μάρτυρα να απαντά: «Μεγάλο σκάνδαλο το σκάνδαλο Novartis και καλώς ερευνάται από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. Η πίεση που έχει ασκηθεί από κάποιους κατηγορούμενους με όλα τα μέσα (μηνύσεις, στοχοποίηση κλπ) στους εισαγγελείς Διαφθοράς είναι πρωτοφανής και αθέμιτη». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει ένα ακόμα θεσμικό «καρφί» για την Ελ. Ράικου, τονίζοντας πως «δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς από την ώρα που μπήκαν λεφτά στον λογαριασμό της από την Novartis». Η τελευταία αποστροφή της κ. Δημητρίου αφορούσε τα εμβάσματα της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας στον σύζυγο της τέως προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter