Προανακριτική: Ιδού τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Καλογρίτσας δεν ήταν «μπροστινός» κανενός

Προανακριτική: Ιδού τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Καλογρίτσας δεν ήταν «μπροστινός» κανενός

Στο «φως» έρχονται τα έγγραφα που κατέθεσε ο γιος του Χρήστου Καλογρίτσα και αποτυχών υπερθεματιστής, Ιωάννης – Βλαδίμηροςδιαβεβαιώνοντας τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και την αρμόδια επιτροπή ελέγχου για τις τηλεοπτικές άδειες ότι διέθετε 8 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό και μάλιστα αρκετό διάστημα πριν ο πατέρας του έρθει σε επαφή με την οικογένεια Χούρι.

Δείτε επίσης: Διακοπή στην Προανακριτική λόγω αδιαθεσίας Καλογρίτσα – Τον εξέτασε ο Πολάκης!

Πρόκειται για την εγγυητική επιστολή της Attica Bank και το σχετικό παραστατικό που κατατέθηκε από τον Ι. -Βλ Καλογρίτσατα οποία αποδεικνύουν πως είτε ο απρόβλεπτος εργολάβος ψεύδεται όταν παρουσιάζει εαυτόν ως «μπροστινό» του τηλεοπτικού εγχειρήματος, είτε ο γιος του παραπλάνησε τις αρχές με τα πειστήρια ταμειακής επάρκειας της εταιρίας του.

Όπως έχει αναδείξει πρόσφατα το documentonews.grτην 1η Ιουλίου του 2016 εκδόθηκε η εγγυητική επιστολή που είχε συντάξει η Attica Bank και η οποία συμπεριλήφθηκε στον φάκελο για την υποψηφιότητα του Ι. – Βλ. Καλογρίτσα στον διαγωνισμό. Στο εν λόγω έγγραφο, η τράπεζα αποσαφήνιζε ότι ο αποτυχών υπερθεματιστής διέθετε 8 εκατ. ευρώ, τα οποία ήταν «κατατεθειμένα και ελεύθερα διαθέσιμα για πληρωμή προς τον δικαιούχο (Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας) σε πρώτη ζήτηση». Μάλιστα, στην εγγυητική επιστολή ξεκαθαριζόταν πως «η ύπαρξη των μετρητών και η γνησιότητα της παρούσας (εγγυητικής επιστολής) ελέγχεται διατραπεζικώς με κάθε νόμιμο τρόπο». Ποιος ήταν ο αρμόδιος για να προβεί στον σχετικό έλεγχο; 

Ποιος ήταν ο αρμόδιος για να προβεί στον σχετικό έλεγχο; Μα φυσικά, ο Γ. Στουρνάρας, στον οποίο η Επιτροπή απευθύνθηκε με επιστολή της.

Δείτε επίσης: Προανακριτική: Επιστρατεύουν τον Στουρνάρα για να σύρουν τον Καλογρίτσα;

Η εγγυητική επιστολή:

Το δεύτερο έγγραφο συμπεριλήφθηκε στον φάκελο του έκπτωτου υπερθεματιστή για τη διαγωνιστική διαδικασία και αποσαφηνίζει ότι την 1η Ιουλίου του 2016 έγινε μεταφορά ποσού ύψους 3,7 εκατ. ευρώ και κατάθεση μετρητών ύψους 4,3 εκατ. ευρώ. Ήτοι 8 εκατ. ευρώ.

Το έγγραφο:

Να σημειωθεί ότι ο γιος του άλλοτε αφερέγγυου για τη ΝΔ εργολάβου είχε καταθέσει και υπεύθυνη δήλωση με την οποία υποστήριζε πως τα 3 εκατ. ευρώ που δεσμεύτηκαν από το Δημόσιο ως εγγύηση για τον διαγωνισμό «θα καλυφθούν κατά 100% από το ήδη εισπραχθέν τίμημα από πωλήσεις μετοχών» του.
 
Η υπεύθυνη δήλωση:

 

Μυστικά & Documento

26/06/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter