Πρόεδρος ΟΛΜΕ: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι αίθουσες των σχολείων τηλεοπτικά στούντιο»

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι αίθουσες των σχολείων τηλεοπτικά στούντιο»

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι αίθουσες των σχολείων τηλεοπτικά στούντιο», διαμηνύει σε όλους τους τόνους ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, μετά την απόφαση – «άδειασμα» της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την τοποθέτηση καμερών στις σχολικές αίθουσες που ήθελε η Κεραμέως.

Η Αρχή αποσαφήνισε ότι είναι καταρχήν νόμιμος ο σκοπός της ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές με φυσική παρουσία και σε άλλους μαθητές με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ενώ αναγνωρίζει ότι η ταυτόχρονη διδασκαλία συνεπάγεται περισσότερους κινδύνους στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών εν συγκρίσει με τη διδασκαλία στην τάξη.

Δείτε επίσης: Καθολικές αντιδράσεις για τις κάμερες της Κεραμέως – «Αδειάζει» την υπουργό η Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Δείτε επίσης: Γονείς και καθηγητές απέναντι στον… Big Brother της Κεραμέως

Σήμερα, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, μιλώντας στο News247 μετέφερε τη θέση της Ομοσπονδίας για το εν λόγω θέμα: «Θεωρούμε κατά πρώτον ότι οι κάμερες δεν έχουν καμία σχέση με τις σχολικές αίθουσες. Υπάρχει πιθανότητα μία απάντηση, μία απορία ή μία ερώτηση των μαθητών μας να γίνει αντικείμενο ανελέητου εκφοβισμού. Σίγουρα παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα με αυτό το καθεστώς. Διαταράσσεται η εκπαιδευτική σχέση μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών και φυσικά αλλοιώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Θεωρούμε ότι δεν πρόκειται για μία τεχνολογική καινοτομία, αλλά για ένα αντιεκπαιδευτικό μέτρο. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι αίθουσες των σχολείων σε τηλεοπτικά στούντιο. Η ΟΛΜΕ σεβόμενη τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα θα προασπίσει τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών και δεν θα επιτρέψει τον ευτελισμό της διδασκαλίας και της παιδαγωγικής ελευθερίας».

Ακόμα, είπε πως αποστάσεως εκπαίδευση είναι ένα μέτρο που πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, όπως της καραντίνας: «Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι μόνο για ειδικές περιπτώσεις, όπως ήταν η περίπτωση της καραντίνας ή μίας μεγάλης καταστροφής ή ενός πολέμου. Κάποιες ακραίες περιπτώσεις με λίγα λόγια. Σε κανονικές συνθήκες θεωρούμε ότι όλη η διδασκαλία πρέπει να γίνεται δια ζώσης με τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στη θέση τους σε κάθε σημείο της χώρας. Δεν υιοθετούμε κανένα μοντέλο “ανάγκης” κάποιου Υπουργείου σε κάποια στιγμή, που μπορεί να εξαφανίσει καθηγητές από σχολεία και να τους αντικαταστήσουν οι υπολογιστές σε μία εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δεν συμφωνούμε καθόλου με αυτό. Θεωρούμε απόλυτα χρήσιμη την δια ζώσης εκπαίδευση και αυτή υπηρετούμε».

Μάλιστα, έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες τη διενέργεια απολυμάνσεων αλλά και την προμήθεια προστατευτικού εξοπλισμού όπως μάσκες, γάντια και -φυσικά- αντισηπτικά: «Είχαμε βάλει δύο αρχές για την επάνοδο στα σχολεία, να επιστρέψομε με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Η ασφάλεια για εμάς, πέρα από τις οδηγίες (αποστάσεις στα θρανία, κυλιόμενα μαθήματα, τρόπος μαθήματος γυμναστικής, αποφυγή συγχρωτισμού), βασίζεται και στην ύπαρξη υλικών. Επιμείναμε στο θέμα των απολυμάνσεων και απ’ ότι είδαμε γενικά οι δημοτικές Αρχές είχαν τα αντανακλαστικά να ικανοποιήσουν το αίτημα της ΟΛΜΕ. Πολλοί δήμοι, με πρώτο τον Δήμο Αθηναίων, προχώρησαν στις απολυμάνσεις. Είδαμε και άλλες πρωτοβουλίες στο επίπεδο αυτό από άλλους Δημάρχους, όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας ή ο Δήμαρχος Κηφισιάς.

Το δεύτερο αίτημα μας είναι να υπάρχουν τα αντισηπτικά που χωρίς αυτά δεν μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο και παράλληλα σε κάθε σχολείο να υπάρχει ικανός αριθμός από μάσκες και γάντια. Αυτή τη στιγμή έχει έρθει υλικό, απλά επειδή δεν καλύπτει όλες τις ημέρες, πρέπει να υπάρχει ροή, να έρχεται συνεχώς το υλικό που καταναλώνεται. Η θέση της ΟΛΜΕ είναι ότι ούτε μία ώρα σε κάποιο σχολείο να μην λείψει αντισηπτικό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter