Προειδοποίηση του CEO της Google για την τεχνητή νοημοσύνη: Θέλει έλεγχο όπως τα πυρηνικά όπλα

Προειδοποίηση του CEO της Google για την τεχνητή νοημοσύνη: Θέλει έλεγχο όπως τα πυρηνικά όπλα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σούνταρ Πιτσάι, δήλωσε πως οι ανησυχίες του για την Τεχνητή Νοημοσύνη «τον κρατούν ξύπνιο τη νύχτα», προσθέτοντας πως η τεχνολογία αιχμής θα μπορούσε να αποδειχθεί «πολύ επιβλαβής» αν εφαρμοστεί λανθασμένα.

Ο Πιτσάι θεωρεί πως για την Τεχνητή Νοημοσύνη θα χρειαστεί ένα παγκόσμιο ρυθμιστικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων. Ο επικεφαλής της Google αναγνωρίζει πως ο ανταγωνισμός στον τεχνολογικό κλάδο, θα μπορούσε παραμερίσει τον προβληματισμό για ζητήματα ασφαλείας.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εκπομπή 60 minutes του CBS, ο Πιτσάι είπε πως οι κυβερνήσεις θα πρέπει να καταστρώσουν παγκόσμια ρυθμιστικά πλαίσια παράλληλα με την ανάπτυξη των συστημάτων AI.

Ο Πιτσάι υπογραμμίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα, λόγω των δυνατοτήτων για παραπληροφόρηση. «Με την τεχνητή νοημοσύνη θα είναι εφικτό να δημιουργηθεί εύκολα ένα βίντεο, όπου θα μπορούσε να φαίνεται ο Σκοτ (σ.σ Σκοτ Πέλεϊ, ο δημοσιογράφος του CBS που του πήρε τη συνέντευξη) να λέει κάτι, ή εγώ να λέω κάτι, που ποτέ δεν είπαμε. Και θα μπορούσε να είναι αληθοφανές. Σε κοινωνική κλίμακα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά».

Ο επικεφαλής της Google υποστήριξε ότι η έκδοση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης της που είναι τώρα διαθέσιμη στο κοινό, μέσω του chatbot Bard, είναι ασφαλής. Πρόσθεσε ότι η Google συμπεριφέρεται υπεύθυνα, και δεν λανσάρει στο κοινό προηγμένες εκδόσεις του Bard, προκειμένου να δοκιμαστούν.

Πηγή: CBS

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter