Προειδοποίηση Τζανάκη: Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Υπέρ της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση

Προειδοποίηση Τζανάκη: Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Υπέρ της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για ακόμα μία φορά ο Νίκος Τζανάκης, για την εξάπλωση του κορονοϊού και ειδικότερα της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα καθώς όπως επισήμανε το πρωί της Τρίτης, οδεύουμε προς νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, κυρίως μετά την ενσωμάτωση των 15.000 θετικών self test από το άνοιγμα των σχολείων.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: «Καλπάζει» η μετάλλαξη «Όμικρον» – Προς χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και γήπεδα;

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως αν γίνουν 600.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας προσεγγίσει το 9 τότε τα κρούσματα θα είναι κοντά στις 54.000 ενώ εάν ο δείκτης είναι πιο κοντά στο 8, οι νέες μολύνσεις μπορεί να είναι κάτω από 50.000.

Όσον αφορά την κορύφωση του πανδημικού κύματος της Όμικρον επισήμανε πως το μοντέλο τη ομάδας του εξακολουθεί να εκτιμά ότι θα κορυφωθεί μεταξύ 20 με 25 Ιανουαρίου, ωστόσο εάν αποδειχθεί ότι οι γιορτές δεν έχουν εκδηλώσει το πλήρες αποτύπωμά τους και τα σχολεία συμβάλουν στη διασπορά, τότε ενδεχομένως να καθυστερήσει.

«Τα πράγματα δεν είναι εύκολα» τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων τώρα βρίσκεται στις 35.000 και εάν αυτός ο ρυθμός συνεχιστεί θα μιλάμε για συνολικά 700.000 με 800.000 μολύνσεις έως το τέλος Ιανουαρίου.

Επικαλούμενος αμερικανικά στοιχεία που δείχνουν κατακόρυφη άνοδο στις νοσηλείες με την Όμικρον, με αύξηση και των διασωληνώσεων και των νοσηλειών σε απλές μονάδες.

Για την Ελλάδα συγκεκριμένα σημείωσε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή γίνονται κατά μέσο όρο 590 εισαγωγές στα νοσοκομεία και κάποια στιγμή αναμένεται να φτάσουν έως και 650.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση, λέγοντας ότι η λίγο χαμηλή μουσική όταν τρως έξω θα βοηθήσει στην ψυχολογία των πολιτών. Παράλληλα, επισήμανε πως δεν έχει αποδειχθεί ποτέ επί του πεδίου ότι όταν παίζει μουσική, όσοι μιλούν και επικοινωνούν εκτοξεύουν περισσότερα σταγονίδια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter