Προεκλογική φιέστα Μπακογιάννη για το γήπεδο του Παναθηναϊκού με ύμνους στον Αδωνη Γεωργιάδη

Προεκλογική φιέστα Μπακογιάννη για το γήπεδο του Παναθηναϊκού με ύμνους στον Αδωνη Γεωργιάδη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Με μια συντονισμένη επικοινωνιακά (και προεκλογική) διπλή κίνηση ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης , κατά τη συνέντευξη Τύπου για την κατασκευή της αρένας του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα, έθετε ως χρονικό ορόσημο το 2026 για να ανοίξει τις πύλες του το γήπεδο και παράλληλα εξέπεμπε ύμνους για υπουργούς της ΝΔ, με προβεβλημένη …άρια για τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη, δίπλα σε άλλα κυβερνητικά στελέχη αλλά και αθλητικούς παράγοντες. Λίγες ώρες πριν δώσει στοιχεία για το έργο προς τους εκπροσώπους του Τύπου, το μεσημέρι της Δευτέρας (17.10. 2022), στο χώρο του Βοτανικού όπου θα δημοπρατηθεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων είχε εγκρίνει σε συνεδρίασή της τα τεύχη δημοπράτησης του γηπέδου. Η Οικονομική Επιτροπή , κατά την 41η συνεδρίασή της (πρωί Δευτέρας 17.10.2022) εξέδωσε απόφαση κατά πλειοψηφία σύμφωνα με την οποία:

-εγκρίνει «το προσαρτώμενο σχέδιο διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων έργου άνω των ορίων του Ν.4412/2016 με αξιολόγηση μελέτης και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη πρόσφορα βάσει τιμής σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν.4412/2016, για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ», προϋπολογισμού 123.000.000,00€ με ΦΠΑ 24% (εκ των οποίων 3.000.000,00€ σε προαίρεση). Το προσάρτημα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας πράξης».

– εγκρίνει τον φάκελο του έργου.

-ορίζει το Τμήμα Επίβλεψης της Διεύθυνσης Κτιριακής Υποδομής ως «Γνωμοδοτικό Όργανο» «για το στάδιο εκτέλεσης της σύμβασης του έργου, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 221 του Ν.4412/2016 όπως ισχύει. Η καθ’ ύλην αρμόδια Δ/νση εξουσιοδοτείται όπως προβεί σε κάθε τυχόν περαιτέρω ενέργεια επί σκοπώ υλοποίησης του εν θέματι αντικειμένου».

Λίγο αργότερα, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εκφωνούσε τον πανηγυρικό για την έναρξη των έργων κατασκευής σημειώνοντας μάλιστα ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες και θα έχουν μπει μπουλτόζες στο χώρο του Ελαιώνα. Με ρητορική ενθουσιώδους θιασώτη και πρωτεργάτη της γηπεδικής επένδυσης, γέμισε την παρέμβασή του με αναφορές στα εκατομμύρια ευρώ που θα πέσουν στο γήπεδο και στην διαμόρφωση του χώρου γύρω του. Για να αναδείξει την αναπτυξιακή δυναμική που θα διαμορφωθεί αντιπαρέβαλε την εικόνα της εγκατάλειψης και της υποβάθμισης της περιοχής εδώ και δεκαετίες με το ξύπνημα, του κοιμώμενου γίγαντα, όπως χαρακτήρισε τον Ελαιώνα, που θα γίνει μέσω της αρένας του Παναθηναϊκού. Η διπλή ανάπλαση, αποτελεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, αναπτυξιακό με δυο πόλους -περιοχή Αλεξάνδρας και περιοχή Βοτανικού- που αλλάζει τη φυσιογνωμία της Αθήνας, που όπως είπε αποκτά πνευμονα οξυγόνου και ταυτόχρονα επεκτείνεται με προβλέψεις πολεοδομικού χαρακτήρα.

περίσσεψαν οι ευχαριστίες του Κώστα Μπακογιάννη στον Αδωνη Γεωργιάδη για τον οποίο είπε ότι κέρδισε ένα στοίχημα, και ακολούθως στον υπουργός Επικρατειας Γιώργο Γεραπετρίτη, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά , στον υφυπουργό αρμόδια για θέματα υποδομών Γιώργο Καραγιάννη , σε αθλητικούς παράγοντες και στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Το γήπεδο που θα υψωθεί στον Ελαιώνα θα έχει δυναμικότητα 38.000-40000 θέσεων.

Διαβάστε επίσης

Μπακογιάννης: «Το 2026 ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γήπεδό του»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter