Προεκλογική κινδυνολογία Χατζηδάκη: Δεν θα πληρώνουμε συντάξεις με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Προεκλογική κινδυνολογία Χατζηδάκη: Δεν θα πληρώνουμε συντάξεις με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Την κυβερνητική αναλγησία και τις ταξικές της επιλογές επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος το πρωί στο OPEN επανέλαβε τη γνωστή του «καραμέλα» για την ακρίβεια, την αύξηση του κατώτατου μισθού και τους κινδύνους αν οι πολίτες επιλέξουν ΣΥΡΙΖΑ.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον πληθωρισμό τον απέδωσε μάλλον σε σταθερές εξωγενείς δυνάμεις λέγοντας πως ο «πληθωρισμός κάνει τον κύκλο του και πάμε σε αποκλιμάκωση».

Ο ίδιος είδε αποκλιμάκωση των τιμών και του πληθωρισμού στα τρόφιμα και προσπάθησε να ωραιοποιήσει το αποτέλεσμα προβάλλοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού που βεβαίως έχει εξανεμισθεί προτού καν ανακοινωθεί.

Διαβάστε επίσης: Τα «μαθηματικά» Σκρέκα… μηδένισαν τον πληθωρισμό, όπως το «ελαφρύ αρνί»!

Για τον ίδιο η μείωση του ΦΠΑ σε άλλες χώρες δεν πέτυχε(!) και είδε μάλιστα και αύξηση των καταθέσεων συγκρίνοντας της με το 2019.

Την ίδια ώρα προσπάθησε να απαντήσει στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (που τις έχει κοστολογήσει και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) κινδυνολογώντας πως «η πρόταση Κασσελάκη οδηγεί κατευθείαν στα Μνημόνια». Υποστήριξε μάλιστα πως αν το κάνουν αυτό «δεν θα έχουμε λεφτά να πληρώσουμε συντάξεις».

Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της εκρηκτικής ακρίβειας θα προκαλέσει τρύπα ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις.

Αντί να απαντήσει στις συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε τους λόγους της Δεξιάς του ’60 προσπαθώντας να υποβαθμίσει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης μη έχοντας στην ουσία να απαντήσει τίποτα στους εργαζόμενους ή στους συνταξιούχους, όπως εκείνης της συνταξιούχου που είπε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να ζήσει με 440 ευρώ και εκείνος με λίγα λόγια την έστειλε στην… Εκκλησία.

Διαβάστε επίσης: Κέρκυρα: «Ευχαριστώ που ήρθατε» απαντά ο Μητσοτάκης σε συνταξιούχο που δεν έχει να φάει! (Video)

Προσπαθώντας να διατηρήσει τα τεράστια κέρδη του ΦΠΑ για τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και τα επίσης τεράστια κέρδη του κεφαλαίου μέσω της ακρίβειας και των χαμηλών μισθών, ο Κωστής Χατζηδάκης προσπάθησε να υποτιμήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι «είναι εύκολο να παριστάνει τον Χουντίνι» και ότι «ειδικά ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει μεσημεριανή εκπομπή διασκέδασης».

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Παρέμβαση εισαγγελέα για το δήμαρχο που «διόρθωσε» το οικονομικό έλλειμμα σχολικής επιτροπής

Υπερδιπλάσιοι οι οφειλέτες του ΕΦΚΑ το 2023 από το 2013

Γυναικοκτονία Κυριακής: Ο Συνήγορος του Πολίτη επέστρεψε την ΕΔΕ – «Αδιανόητη κωλυσιεργία» καταγγέλλουν οι συνήγοροι της μητέρας της

Χαλκίδα: Μαγαζί τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από έξαλλους πανηγυρισμούς (Video)

Μόσχα: Προειδοποιήσεις Λαβρόφ προς Ουάσιγκτον για πιθανή παροχή F-16 στην Ουκρανία «που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές»

Κίνα – Σι Τζινπίνγκ: Δεν μπορεί να συνεχίζεται η σύρραξη στη Γάζα – Ζητά διευρυμένη σύνοδο ειρήνης

Γάζα: Φρίκη δίχως τέλος στη Ράφα – Το Ισραήλ κατέλαβε τον έλεγχο ζώνης στα σύνορα με την Αίγυπτο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter