Προφυλακίστηκαν οι δύο Πακιστανοί που κατηγορούνται για τρομοκρατία

Προφυλακίστηκαν οι δύο Πακιστανοί που κατηγορούνται για τρομοκρατία

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν την Παρασκευή οι δύο πακιστανοί «πρωταγωνιστές» του ιδιότυπου κατασκοπικού σίριαλ των τελευταίων ημερών και οι οποίοι κατηγορούνται για ένταξη και συγκρότηση σε τρομοκρατική οργάνωση και σύμφωνα με τις αρχές, είχαν στόχο να πλήξουν στόχους εβραϊκού και ισραηλινού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε εστιατόριο στου Ψυρρή που λειτουργεί και ως συναγωγή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν αφού προηγουμένως απολογήθηκαν ενώπιον του 3ου ανακριτή.

«Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Ο ένας δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό, ήταν απλά βοηθός. Ο δεύτερος ισχυρίστηκε πως ό,τι έκανε στην υπόθεση αυτή, το έκανε υπό καθεστώς απειλής για τη ζωή του και της οικογένειάς του στο Πακιστάν», δήλωσε ο δικηγόρος τους, Ηρακλής Στάβαρης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να «στρατολογήθηκαν» με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για κάθε ανθρώπινη απώλεια, από άγνωστο μέλος κλάδου των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η κατηγορία σε βάρος αγνώστου για τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Διαβάστε επίσης:

Μετά τη Ρωσίδα πράκτορα ΕΥΠ και ΕΛΑΣ «ανακάλυψαν» και πακιστανικό τρομοκρατικό δίκτυο!

Διαψεύδει η πρεσβεία του Ιράν ανάμειξη της Τεχεράνης στην υπόθεση του Ψυρρή

Των πρακτόρων η σχολή: Όταν ο Ρικ συνάντησε τον Θου-Βου κι ο Μητσοτάκης τον Νετανιάχου

Περίεργη πρόσκληση συνεργασίας από την ΕΥΠ προς τους πολίτες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter