Των πρακτόρων η σχολή: Όταν ο Ρικ συνάντησε τον Θου-Βου κι ο Μητσοτάκης τον Νετανιάχου

Των πρακτόρων η σχολή: Όταν ο Ρικ συνάντησε τον Θου-Βου κι ο Μητσοτάκης τον Νετανιάχου

Τι δεδομένα έχουμε για το νέο σίριαλ κατασκοπείας για το οποίο πανηγυρίζουν ΕΥΠ, ΕΛ.ΑΣ. και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έχει στο επίκεντρό του εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή και τι είδους ερωτήματα προκύπτουν από αυτό όσο περνούν οι ώρες; Έχουμε και λέμε:

Πρώτον, μαθαίνουμε από την ΕΛ.ΑΣ. πως το διαβόητο δίκτυο το οποίο σκοπό είχε να καταφέρει αιματηρό πλήγμα στους θαμώνες εβραϊκού εστιατορίου το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή «εξαρθρώθηκε» αποτελείται από δύο μόλις άτομα, πακιστανικής καταγωγής. Κατά απολύτως βολικό τρόπο, ο «εγκέφαλος» του δικτύου βρίσκεται στο εξωτερικό και μάλιστα σύμφωνα με συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στο Ιράν. Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση εξαφανισμένων πρακτόρων μετά από εκείνη της διαβόητης Μαρίας του Παγκρατίου, για την οποία η ΕΥΠ είχε την παγκόσμια πρωτοτυπία να πανηγυρίζει επειδή αντιλήφθηκε σε δεύτερο χρόνο ότι της… διέφυγε.

Δεύτερον, δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρθηκαν στο μοτίβο της επίθεσης προκαλούν περισσότερες απορίες από ό,τι λύνουν. Μαθαίνουμε χαρακτηριστικά από τα όσα αναφέρει το «Βήμα», επικαλούμενο τον ρεπόρτερ του Βήματος και του Mega ότι οι εν λόγω συλληφθέντες «σχεδίαζαν επίθεση με αέριο κατά του ισραηλινού στόχου, μετά θα χρησιμοποιούσαν βαρύ οπλισμό με σκοπό να σκοτώσουν τα θύματά τους και στην τρίτη φάση της διαδικασίας σκόπευαν να επιτεθούν με εκρηκτικά». Γεννάται ευλόγως το ερώτημα. Τρίτον, με απίστευτη ταχύτητα οι ισραηλινοί αξιωματούχοι –πρώτα ο ΥΠΕΞ της χώρας κι έπειτα ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου- σπεύδουν να συγχαρούν την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχίας της, ενώ η εφημερίδα Jerusalem Post ολοκληρώνει το παζλ κάνοντας λόγο για εμπλοκή της Μοσάντ. Αλήθεια, υπάρχει λόγος να επιστρατευτούν τόσα μέσα και τέτοια δύναμη πυρός για να επιτευχθεί ένα «χειρουργικής» ακρίβειας χτύπημα σε ένα εβραϊκό εστιατόριο, σχεδιασμένο μάλιστα από ιρανικές υπηρεσίες; Και με ποια αλήθεια κριτήρια επιλέχθηκαν οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην ελληνική επικράτεια, γεγονός που τους καθιστά ευάλωτους απέναντι σε κάθε έλεγχο ρουτίνας από πλευράς αστυνομικών αρχών;

Τρίτον, εντύπωση προκαλεί η φαιδρότητα με την οποία επέλεξε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διαχειριστεί το ζήτημα. Ποιος αρμόδιος υπουργός αντί να οργανώσει συνέντευξη Τύπου όπου θα παρέθετε σχετικά πειστήρια (είδος οπλισμού, στοιχεία συλληφθέντων, οργανόγραμμα δικτύου, διαδικασία προπαρασκευής τρομοκρατικού χτυπήματος) θα κατέφευγε στην θριαμβολογία του Twitter; Η απάντηση είναι η προφανής: ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Αξίζει να σημειωθεί πως έως την ώρα που γράφοντας αυτές οι γραμμές και παρά τις τις εκτεταμένες κατ’ οίκον έρευνες, δεν έχει βρεθεί οπλισμός.

Στα παραπάνω δεδομένα έρχεται να προστεθεί ένα τέταρτο, αυτό του πολιτικού κινήτρου. Η ανακοίνωση της νέας «επιτυχίας» των ελληνικών αρχών έρχεται σε μια συγκυρία κατά την οποία αμφότεροι οι δύο δεξιοί πρωθυπουργοί είναι αντιμέτωποι με την εντεινόμενη λαϊκή οργή για τα πεπραγμένα τους. Συνιστά διαβολική σύμπτωση επομένως το ότι το τελευταίο κεφάλαιο του κατασκοπικού θρίλερ -αντάξιου της φτηνιάρικης ψυχροπολεμικής πένας του Ζεράρ ντε Βιλιέ παρά της μεγαλοσύνης του Τζον λε Καρέ- έρχεται σε μια χρονική στιγμή που αμφότεροι οι Μητσοτάκης και Νετανιάχου βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο σε πρώτο χρόνο να χάσουν την εξουσία τους και σε δεύτερη φάση να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης (ο πρώτος για τις υποκλοπές, ο δεύτερος για υποθέσεις διαφθοράς). Και οι δύο έχουν δώσει πλείστα διαπιστευτήρια αμοραλισμού στη διάρκεια της θητείας του (αν κι ο Νετανιάχου συνιστά πηγαίο ταλέντο πολιτικού χαμαιλεοντισμού).

Υπάρχει βέβαια ακόμη μια απορία που ανακύπτει από την προσεκτική μελέτη αυτής της περίεργης υπόθεσης. Πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κατ’ επέκταση το Μέγαρο Μαξίμου διατείνονται πως γνώριζαν τόσα ώστε να δράσουν προληπτικά για μια τρομοκρατική επίθεση σε ένα εστιατόριο του κέντρου της Αθήνας αλλά επιστρατεύουν την πρωθυπουργική άγνοια για την υπόθεση των υποκλοπών η οποία έχει διασύρει διεθνώς τη χώρα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αδειοδότηση της ισραηλινής Intellexa να εξαγάγει το Predator στη Μαδαγασκάρη; Είναι επιλεκτική άραγε η ευαισθησία γύρω από τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας ή αφορά τις εκάστοτε προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Η όπως το θέτει και με τον πλέον ορθό τρόπο χρήστης του Twitter:

«Ρωσίδες κατάσκοποι. Πακιστανοί τρομοκράτες. Ισραηλινοί ωτακουστές Αυτό δεν είναι χώρα, το μαγαζί του Ρικ στην Καζαμπλάνκα είναι». Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι ότι έχουμε να κάνουμε με Θου-Βου.

Διαβάστε επίσης:

Μετά τη Ρωσίδα πράκτορα ΕΥΠ και ΕΛΑΣ «ανακάλυψαν» και πακιστανικό τρομοκρατικό δίκτυο!

Η ΕΥΠ έβγαλε ανακοίνωση επιτυχίας εντοπισμού πράκτορα που στην πραγματικότητα είναι φιάσκο διαφυγής του

Εκτεθειμένοι κυβέρνηση, υπουργείο Εξωτερικών και ΕΥΠ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter