«Προίκα» στην Περιφέρεια Αττικής τα έπιπλα Chesterfield, απαντά ο Πατούλης

«Προίκα» στην Περιφέρεια Αττικής τα έπιπλα Chesterfield, απαντά ο Πατούλης

Εκτός τόπου και χρόνου και αποκομμένη από την πραγματικότητα βρίσκεται η νέα αρχή της Περιφέρειας Αττικής, αν κρίνουμε από την απάντηση του Γιώργου Πατούλη μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκου Πέππα μετά τις κατηγορίες των εργαζομένων για σπατάλες σε έπιπλα πολυτελείας για το γραφείο της νέας αρχής.

Στην απάντηση της Περιφέρειας – που κανείς δεν αμφιβάλλει πως πρόκειται για τις θέσεις του ίδιου του Γιώργου Πατούλη – προς τις κατηγορίες των εργαζομένων, επιχειρείται να διαψευσθεί έμμεσα και η ίδια η ανακοίνωση της Διαύγειας!

Την ώρα που η χώρα πασχίζει να στηριχτεί ξανά στα πόδια της μετά από τα μνημόνια που η ίδια η Νέα Δημοκρατία (το κόμμα του κυρίου Πατούλη) και το ΠΑΣΟΚ επέβαλαν, την ώρα που οι ανάγκες στις Περιφέρειες είναι τεράστιες, όπως και στα ίδια τα σπίτια μέσα, ο Γιώργος Πατούλης έκρινε πως τα γραφεία όπως τα είχε αφήσει η προηγούμενη Διοίκηση Δούρου (και προφανώς δεν είχε σπαταλίσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ), δεν ήταν «αντάξια του θεσμού αλλά και της εικόνας της Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας».

Προφανώς για τον κ. Πατούλη η εικόνα της Περιφέρειας φαίνεται από την πολυτέλεια των επίπλων  και όχι από την καθημερινότητα, τα αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και δημόσια έργα, αλλά από την γυαλάδα του γραφείου του περιφερειακού «άρχοντα»…

Πάμε παρακάτω…

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η προμήθεια έγινε με απόλυτη διαφάνεια και δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό, αν και στις φωτογραφίες του γραφείου, εκτός από γραφείο, περιστρεφόμενη καρέκλα και άλλες δύο καρέκλες βλέπουμε δύο καναπέδες Chesterfield, τραπεζάκι και χαλί…

Δεν αμφισβητούμε πως αγοράστηκαν νόμιμα, την ηθική διάσταση ψάχνουμε τη στιγμή που η Περιφέρεια διψάει για παραγωγικά έργα που επιστρέφουν στον πολίτη.

Πάμε παρακάτω…

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «Δεν υπάρχουν ούτε μπλε καρέκλες, ούτε κόκκινα γραφεία όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων».

Μα αυτό γράφει η απόφαση στη Διαύγεια. Λάθος το γράφει;

Συνεχίζουμε…

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως ο Περιφερειάρχης μετά τη λήξη της θητείας του, δεν θα τα πάρει σπίτι του αλλά θα μείνουν (πολιτιστική) προίκα στην Περιφέρεια…

Αυτό έλειπε να τα έπαιρνε και σπίτι του, όπου σίγουρα προτιμά το χρυσό…

Και οι απειλές…

Στο τέλος μάλιστα της ανακοίνωσης υπάρχουν και απειλές, κατηγορώντας για λαϊκισμό και σημειώνοντας:

«επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προστατευθούμε από κακόβουλα δημοσιεύματα»

Κακόβουλα δημοσιεύματα η διαφωνία ηθικής σε μία πράξη, δεν είναι κακόβουλο, αλλά ηθική υποχρέωση κάθε δημοσιογράφου και πολίτη που σέβεται τον εαυτό του…

Και ας το πούμε απλά:

Αν στον κύριο Πατούλη δεν άρεσε το φενγκ σούι των παλιών γραφείων ή θεωρούσε πως ήταν υποτιμητικά για την προσωπικότητά του τα υπάρχοντα γραφεία, θα μπορούσε ή να επιλέξει ελληνικής κατασκευής, περίφημα και οικονομικά, ή να βάλει τα λεφτά από την τσέπη του κάνοντας και δωρεά σε μια Περιφέρεια που σίγουρα έχει πολύ πιο σημαντικά προβλήματα από το να του αγοράσει γραφείο και καναπέδες Chesterfield.

Αναρωτιόμαστε αν πράγματι βρίσκονται εκτός πραγματικότητας και πιστεύουν αυτά που λένε, ή απλά μας δουλεύουν…

Διαβάστε επίσης: Ο Πατούλης της… χλιδής!

Όλη η Ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Στην Περιφέρεια Αττικής δεν έχει θέση η μιζέρια και ο φθηνός λαϊκισμός

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με την προμήθεια εξοπλισμού που αφορά το γραφείο του Περιφερειάρχη, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, το γραφείο του Περιφερειάρχη, ως χώρος καθημερινής και πολύωρης εργασίας, αλλά και ως χώρος υποδοχής και φιλοξενίας προσωπικοτήτων τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από το εξωτερικό, οφείλει να είναι αντάξιος του θεσμού αλλά και της εικόνας της Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.

Η αγορά εξοπλισμού δεν αφορά τα όσα αναφέρονται ψευδώς στην ανακοίνωση, αλλά εξοπλισμό για τη διαμόρφωση και επίπλωση του χώρου υποδοχής των επισκεπτών. Δεν υπάρχουν λοιπόν ούτε μπλε καρέκλες, ούτε κόκκινα γραφεία όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων και καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφθεί το γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής για να το διαπιστώσει. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Δεύτερον, η προμήθεια του εξοπλισμού για το χώρο υποδοχής έγινε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία , με απόφαση της αρμόδιας Οικονομικής Επιτροπής. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, αφού η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει τίποτε να κρύψει.

Τρίτον, οι συντάκτες της ανακοίνωσης, στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να παρουσιάσουν την προμήθεια ως δήθεν «σκάνδαλο», παραβλέπουν ένα σημαντικό παράγοντα: ο συγκεκριμένος εξοπλισμός αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Περιφέρειας Αττικής κι όχι «προίκα» του οποιουδήποτε Περιφερειάρχη. Αγοράστηκε για τις ανάγκες της Περιφέρειας και θα παραμείνει σε αυτήν ως πάγιο περιουσιακό στοιχείο.

Η Αττική, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας κάνει μια νέα αρχή, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Στο νέο αυτό ξεκίνημα δεν έχει θέση ο φθηνός λαϊκισμός, η μιζέρια και η μικροκομματική αντιμετώπιση ζητημάτων ήσσονος για την καθημερινότητα των πολιτών σημασίας.

Σε κάθε όμως περίπτωση και για να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού που με συνέπεια υπηρετούμε, επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προστατευθούμε από κακόβουλα δημοσιεύματα.

Με διαφάνεια, τήρηση της νομιμότητας και σεβασμό στα χρήματα των πολιτών αλλά και στο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, προχωράμε μπροστά.

Νίκος Πέππας Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών

Ακολουθεί το έγγραφο με την απόφαση για την αγορά των επίπλων:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/01/09/5e16f37d825e6314c578bbf2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter