Προκαλεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο: Αν ήθελα να τον σκοτώσω θα είχα αδειάσει τον γεμιστήρα

Προκαλεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο: Αν ήθελα να τον σκοτώσω θα είχα αδειάσει τον γεμιστήρα

Προκλητικός ήταν στην δια υπομνήματος κατάθεση του ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη στο κεφάλι. Ο ίδιος δήλωσε στον ανακριτή πως είναι αθώος παραθέτοντας ως επιχείρημα ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον οδηγό «αλλιώς θα είχα αδειάσει όλο τον γεμιστήρα».

«Έπρεπε να σώσω τους συναδέλφους μου» είπε, επαναλαμβάνοντας όσα είπε στη προανάκριση, δηλαδή ότι στόχος του ήταν να πλήξει τα ελαστικά του αγροτικού οχήματος που οδηγούσε ο ανήλικος Ρομά.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως πραγματοποιούσε ελιγμούς, δεξιά κι αριστερά, και παρότι δόθηκαν στον οδηγό «επαναλαμβανόμενες εντολές να κάνει στην άκρη», εκείνος τις «αγνόησε συνεχίζοντας την πορεία του, παραβιάζοντας συνεχώς σηματοδότες, πραγματοποιώντας απότομες αναστροφές και τρεις απόπειρες να εμβολίσει» την προπορευόμενη μηχανή των δύο συναδέλφων του.

Ακόμα, ανέφερε ότι στη «τελευταία απόπειρα εμβολισμού» μόλις κατάλαβε ότι το αγροτικό του Κ. Φραγκούλη «επιτάχυνε με κατεύθυνση προς τη μηχανή» των συναδέλφων του, «χάσαμε από το οπτικό μας πεδίο τη μηχανή, δεν μπορούσαμε να τη διακρίνουμε και πιστέψαμε ότι κατάφερε να τους παρασύρει, οπότε έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο και πυροβόλησα δύο φορές, ενώ το κρατούσα μόνο με το δεξί μου χέρι, επειδή η μηχανή μας ήταν εν κινήσει».

«Πυροβόλησα χαμηλά και τις δύο φορές, προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, αλλά από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι στο σημείο αυτό υπήρχαν σιδηροδρομικές γραμμές και η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα» φέρεται να ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι «παρά το γεγονός ότι δεν κινούμασταν με μεγάλη ταχύτητα, δε μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια, επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα μου χέρι και είχα απόσταση τουλάχιστον δεκαπέντε μέτρων από το αγροτικό όχημα».

Υποστήριξε δε, πως μετά τον πυροβολισμό, το όχημα εξετράπη της πορείας του και κατέληξε πάνω σε τοίχο παρακείμενου ξενοδοχείου. «Δεν επιλέξαμε να ελέγξουμε μόνοι μας το όχημα, αλλά περιμέναμε ενισχύσεις. Σε διάστημα 3-4 λεπτών μία ομάδα ΟΠΚΕ έφτασε στο σημείο και τότε πλησιάσαμε το αγροτικό και διαπιστώσαμε ότι ο οδηγός του οχήματος είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, ενώ στο πίσω τζάμι του αγροτικού, πίσω από το προσκέφαλο, υπήρχε τρύπα […] Όταν διαπίστωσα τον τραυματισμό του σοκαρίστηκα, καθώς και οι δύο βολές μου είχαν στοχεύσει χαμηλά» ανέφερε ο ίδιος.

Κατά πληροφορίες, εξέφρασε τη λύπη του για τον βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη ο ανήλικος, εκφράζοντας την ευχή να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να επανέλθει.

Πλέον ο 34χρονος αστυφύλακας είναι κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο επί της προφυλάκισης τους μετά τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα – Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter