Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Προχωρά σε έρευνες και γεωτρήσεις στην περιοχή που συμφώνησε με τη Λιβύη

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Προχωρά σε έρευνες και γεωτρήσεις στην περιοχή που συμφώνησε με τη Λιβύη

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Ιμπραήμ Καλίν ανακοίνωσε ότι οι έρευνες και οι γεωτρήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις περιοχές που περιλαμβάνει η συμφωνία με τον Αλ Σάρατζ.

Μάλιστα, ο Ιμπραήμ Καλίν τόνισε πως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, ούτως ώστε να θέσει σε πλήρη εφαρμογή τη συμφωνία που είχε συνάψει ο Ερντογάν με τη Λιβύη.  

«Λόγω της συμφωνίας μας με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη. Σε αυτό το ζήτημα πρέπει να τονίσω πως είμαστε αποφασισμένοι», τόνισε ο Ιμπράημ Καλίν, σε μία κίνηση που ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον δείκτη της τουρκικής προκλητικότητας.

Κι ενώ τα μηνύματα που έρχονται από την Άγκυρα δεν φανερώνουν σε καμία περίπτωση τάσεις αποκλιμάκωσης της έντασης που έχει δημιουργηθεί, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει σταματήσει τις παλινωδίες σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, μην έχοντας καν ξεκαθαρίσει εάν υπήρξε τελικά, ή όχι, συνεννόηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα των Ιμίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κομισιόν δια του εκπροσώπου της για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο, στις 18 Ιανουαρίου, είχε στείλει μήνυμα προς την Τουρκία σχετικά με τις επιδιώξεις της, καλώντας την Άγκυρα να σεβαστεί το διεθνές Δίκαιο, την αρχή καλής γειτονίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter