Προκλητικός Ντονμέζ: Καμία γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς την άδεια της Άγκυρας

Προκλητικός Ντονμέζ: Καμία γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς την άδεια της Άγκυρας

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σειρά πήρε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ο οποίος επανέλαβε πως δεν θα γίνονται ούτε έρευνες, ούτε γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς την άδεια της Άγκυρας.

Μιλώντας στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, ο υπουργός Ενέργειας επισήμανε πως η Τουρκία δεν έχει κάνει τίποτα λάθος, πως η συμφωνία της με τη Λιβύη, είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και πως αν κάποιος θελήσει να κάνει γεωτρήσεις, έρευνες ή ακόμη και να περάσει από την ανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να πάρει την άδεια από την Τουρκία.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει έρευνες, γεωτρήσεις ή παραγωγικές δραστηριότητες μέσα στα θαλάσσια σύνορα που διασφαλίζονται από τη συμφωνία με τη Λιβύη, χωρίς την άδεια της Άγκυρας» είπε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας. 

«Η συμφωνία με τη Λιβύη έγινε με την επίσημη κυβέρνηση που αναγνωρίζεται απ’ όλο τον κόσμο. Έχουμε αντικριστές ακτές με τη Λιβύη. Η συμφωνία εναρμονίζεται με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Δεν έχει καμία σχέση με το ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχει κάτι στο οποίο θα μπορούσε να αντιταχθεί η Ελλάδα» είπε ο Ντονμέζ, 

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τους χάρτες που παρουσίασε τόσο ο Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τα νέα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας μετά το Σύμφωνο που σύναψε με την Λιβύη φτάνουν μέχρι την Κρήτη!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter