Προκλητικός ο Αυγενάκης δικαιολογεί τη Χρυσή Αυγή και ρίχνει ευθύνη στην κυβέρνηση! (Video)

Προκλητικός ο Αυγενάκης δικαιολογεί τη Χρυσή Αυγή και ρίχνει ευθύνη στην κυβέρνηση! (Video)

Τα αυγά και τα πασχάλια έχει πλέον χάσει η Νέα Δημοκρατία αφού στον κατήφορο δεν υπάρχει σταματημός. Μπορεί σε άλλη περίπτωση να ήταν μόνον εσωτερικό της θέμα, ωστόσο η θεσμική θέση της ως κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δημιουργεί σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια ζωή και τη Δημοκρατία.

Η ακροδεξιά πλέον στροφή του «επίσημου» κόμματος της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει μία εκτός πραγματικότητας διολίσθηση σε αντεθνικές και κρυφοφασίζουσες θέσεις.

Μετά την άνευ προηγουμένου δήλωση που θέτει σε κίνδυνο την εθνική πολιτική για το Αιγαίο, του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, που έχει τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου, ήρθε να συμπληρώσει το «παζλ» ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης που «έκλεισε το μάτι» στην φασιστική Χρυσή Αυγή.

Να θυμίσουμε εδώ πως ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είχε επιρρίψει ευθύνες στην Ελλάδα και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας προσωπικά για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Αυτή τη φορά ο Λευτέρης Αυγενάκης – μετά τα χθεσινά ντροπιαστικά γεγονότα στη Βουλή και την επίθεση του Γιάννη Λαγού – αφού διαχώρισε τυπικά τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή, έριξε τις ευθύνες στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής για… υποβάθμιση των θεσμών!

Και αυτό το λέει η Νέα Δημοκρατία που υποσκάπτει κάθε προσπάθεια εκδημοκρατισμού και διαλεύκανσης των σκανδάλων, καλύπτοντας συνεχώς τα εμπλεκόμενα στελέχη της, απλά και μόνον για μικροκομματικά και ιδιοτελή οφέλη, όπως στο σκάνδαλο Novartis όπου υποσκάπτει την Προανακριτική Επιτροπή αντί να την στηρίζει!

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑ καταδικάσει τις δηλώσεις Αυγενάκη, ο Μητσοτάκης 

Να καταδικάσει τις, σημερινές, δηλώσεις του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, αναφορικά με τη στάση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις αυτές, στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» αναφορικά με «τις άθλιες προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη Ν.Δ. και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη», καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα.

«Ενώ πρώτα καταδίκασε τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, στη συνέχεια ο Λ. Αυγενάκης δικαιολόγησε τους τραμπουκισμούς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού, αφού ισχυρίστηκε πως για την κίνηση αυτή ευθύνεται ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής που έχουν υποβαθμίσει τους θεσμούς! Τέτοιες δηλώσεις, μια μέρα μετά τις χυδαίες εικόνες που παρακολουθήσαμε στην ελληνική Bουλή, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Περιμένουμε από τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Μητσοτάκη, να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη. Κάθε άλλη στάση δηλώνει τη συμπόρευση του κόμματός του με τους εγκληματίες νεοναζιστές», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, ενώ παρατίθεται και ο σύνδεσμος της επίμαχης συνέντευξης του κ. Αυγενάκη.

Δείτε το βίντεο:

Ρήγας: Η ΝΔ επιχειρεί να αξιοποιήσει πολιτικά το πρόβλημα 

«Συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια του υποκόσμου» χαρακτήρισε τις ακρότητες της Χ.Α. στη Βουλή ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Απαντώντας στις απαράδεκτες αιτιάσεις του κ. Αυγενάκη περί ευθύνης της κυβέρνησης για τις ακραίες αυτές συμπεριφορές, ο κ. Ρήγας δήλωσε κατηγορηματικά πως η κυβέρνηση υπηρετεί τη δημοκρατία με τον πλέον διαφανή τρόπο και επέκρινε τη ΝΔ για την απόπειρα πολιτικής αξιοποίησης του προβλήματος. 

Κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και την κοινωνία να αντιδράσουν σύσσωμες και να καταδικάσουν όσους με τη στάση τους θίγουν τη δημοκρατία και επιδιώκουν να διαμορφώσουν μια άλλη συνείδηση στη νέα γενιά. «Απαιτείται όχι μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνική ανασυγκρότηση», επεσήμανε. 

Η απάντηση Αυγενάκη μέσω Twitter

«Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής από τη Νέα Δημοκρατία δεν αμφισβητείται από κανέναν» τονίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ όπου καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει όσα είπε ο κ. Αυγενάκης στην τηλεοπτική του παρουσία.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σε ανάρτησή του στο τουίτερ αναφέρει πως στον ΣΥΡΙΖΑ «απεγνωσμένα ψάχνουν να βρουν άλλοθι για τις θεσμικές παρεκτροπές που οι ίδιοι ανέχονται αν όχι εξυφαίνουν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter