Πρόκληση από Τασούλα: «Μαύρο» στο chat της Βουλής των εφήβων όταν μαθητής αναφέρθηκε στον Λιγνάδη!

Πρόκληση από Τασούλα: «Μαύρο» στο chat της Βουλής των εφήβων όταν μαθητής αναφέρθηκε στον Λιγνάδη!

Εκλεισε τα μικρόφωνα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μόλις άκουσε έφηβους βουλευτές να μιλούν για την υπόθεση Λιγνάδη και τον νόμο Κεραμέως την ώρα που εξέφραζαν την συμφωνία τους με τον εκπρόσωπό τους, με τους έφηβους βουλευτές να διαμαρτύρονται για λογοκρισία και κάνουν λόγο για έλλειψη δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής προήδρευε στη Βουλή των Εφήβων. Η συζήτηση αφορούσε τον ψηφιακό κόσμο και ήταν εξ αποστάσεως. Οι ερωτήσεις και τα θέματα ήταν δεδομένα και ο μόνος χώρος έκφρασης των εφήβων βουλευτών ήταν το chat που λειτουργούσε παράλληλα.

Ένας μαθητής – βουλευτής “τόλμησε” να μιλήσει για τον Λιγνάδη, τον Κορκονέα, την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τον νόμο – έκτρωμα Κεραμέως για την παιδεία. Ο έφηβος βουλευτής Ραφαήλ Διόλαντζης είπε: «μπορεί να ασχολούμαστε με τον ψηφιακό κόσμο, αλλά βλέπουμε και τα νομοσχέδια εκτρώματα που περνάνε στη Βουλή με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για Λιγνάδη και Κορκονέα και θα έπρεπε η μαθητική κοινότητα να ασχολούμαστε και γι’ αυτά».

Θετικές αντιδράσεις

Αμέσως στο chat όπου οι έφηβοι βουλευτές μπορούσαν να εκφράσουν τη γνώμη τους υπήρξε σωρεία θετικών αντιδράσεων. Όπως είπε (στο Κόντρα) ο έφηβος βουλευτής Δημήτρης Μυρογιάννης για τον συνάδελφό του, «έλαβε μεγάλη υποστήριξη όταν τα είπε» με σχόλια ;όπως «πέστα», «μπράβο» κ.λπ.

Όμως το chat που ήταν ο μοναδικός χώρος συζητήσεων για τους έφηβους βουλευτές έκλεισε!

Η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη ανέφερε ότι οι έφηβοι βουλευτές όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να σχολιάσουν και να στείλουν άλλα μηνύματα, διαμαρτυρήθηκαν και έβαζαν στην κάμερά τους χαρτιά που έγραφαν «δεν είναι δημοκρατία», «είναι λογοκρισία».

«Έλαβα τεράστιο κύμα υποστήριξης στην συνομιλία της υποδομής της Βουλής των Εφήβων. ”Καλά τα λες” μου έλεγαν. Και ξαφνικά έπεσε μαύρο, δεν μπορούσαμε να στείλουμε άλλα μηνύματα» είπε ο Ρ. Διολαντζής, άλλο μέλος της Βουλής των Εφήβων.

Μυστικά & Documento

29/09/2022, 13:12
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter