Πρόκριση με αγγαρεία για την ΑΕΚ, 1-1 με την Κηφισιά

Η ΑΕΚ είχε κλειδώσει την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου από το πρώτο παιχνίδι με την Κηφισιά, καθώς είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ με 4-0. Η ρεβάνς ήταν μία αγγαρεία για τον Δικέφαλο και το τελικό 1-1 κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 9’ με τον Κρητικό το πλασέ του οποίου εξουδετέρωσε ο Τσιντώτας, ενώ η Ενωση έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 30′. Ο Γέβτιτς γύρισε την μπάλα από αριστερά, ο Ανσαριφάρντ έκανε το τακουνάκι από κοντά αλλά ο Αντωνόπουλος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Το 0-1 έγινε στο 55’. Ο Γκαρσία απέφυγε έναν αντίπαλο και σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 73’ διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα (1-1). Ο Τσιντώτας έκανε άστοχη έξοδο και ο Τετέι με πλασέ ισοφάρισε.

Στην εκπνοή του αγώνα η Κηφισιά έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Τετέι να σκοράρει και να φτάσει σε μία νίκη γοήτρου.

«Η αγωνιστική χρονιά τελείωσε και μας βρίσκει στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Η ομάδα ήταν ένα 10λεπτό σοβαρή, θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα γκολ, δεν είναι εύκολο να παίξεις εδώ. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε εδώ», δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ Αργύρης Γιαννίκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2024: «Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον κύριο Μελισσανίδη για την στήριξη στο πρόσωπό μας και στη δουλειά που κάνουμε. Θα συνεχίσουμε το έργο μας. Έχω μία πλήρη εικόνα της ομάδας μετά από δύο μήνες. Οπότε θα συνεχίσουμε την εξέλιξη που έχουμε, ίσως κάνουμε και αλλαγές. Θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε την ΑΕΚ εκεί που πρέπει να είναι».

O Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μκρτσιάν, Τόλιο, Μήτογλου.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Νίκος Κούστας): Αντωνόπουλος, Σμπώκος, Τόλιος, Γκότοβος, Μκρτσιάν, Ντοριβάλ, Αγγελόπουλος (84’ Παυλάκης), Πρίτσας (66’ Οικονομίδης), Γιαννιτσάνης (58’ Καλλέργης), Καραγκούνης (58’ Φερέιρα), Κρητικός (66’ Τετέι).

AEK (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Μήτογλου (59’ Λάτσι), Σβάρνας, Ρότα, Λε Ταλέκ, Μουστακόπουλος, Γέβτιτς (83’ Χατζισαφί), Τάνκοβιτς (67’ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ.