Προσάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία βλέπει το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ

Προσάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία βλέπει το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ

Έντονη ανησυχία προκαλεί η εκτίμηση που διατύπωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας Έντι Ζεμενίδης, ότι στις ΗΠΑ φημολογείται πως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα κάνει «θα κάνει κάτι μεγάλο στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου», την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να εργαλειοποιήσει τα εθνικά θέματα για εσωτερική κατανάλωση.

Διαβάστε επίσης: Επικίνδυνο «παιχνίδι» σύνδεσης των εκλογών με τις απειλές Ερντογάν από τον Μητσοτάκη (Video)

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Το GPS Της Επικαιρότητας», ο κ. Ζεμενίδης ανέφερε συγκεκριμένα: «Εχθές κυκλοφόρησε στην Ουάσιγκτον ότι ο κ. Ερντογάν θα κάνει κάτι μεγάλο στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου». Το σενάριο που επικρατεί, υποστήριξε, είναι ότι μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος να ανακοινώσει την προσάρτηση των Κατεχομένων, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει η πρόθεση της αμερικανικής πλευράς να στείλει σχετικό ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Ο Ερντογάν δεν θέλει να συνομιλήσει με την Ελλάδα και το Κογκρέσο απαντά ότι αφού δεν θες διάλογο τότε δεν έχει και διάλογο για τα F-16», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεμενίδης.

Σημείωσε δε, ότι ο Μπάιντεν για να μπορεί να εξασφαλίσει (την είσοδο στο ΝΑΤΟ για) τη Σουηδία και τη Φινλανδία χρησιμοποιεί ρητορική που αρέσει στον Ερντογάν αλλά περιμένει να δει και τις πράξεις του, όπως είπε, ενώ τόνισε πως ο Μπάιντεν δεν έχει πιέσει το Κογκρέσο για τα F-16. Εκτιμά δε, ότι αν ήταν στο χέρι του δεν θα τα έδινε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι, έπειτα από πολλά χρόνια, οι ΗΠΑ έχουν δώσει έμφαση στις διμερείς σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι για πρώτη φορά θα τοποθετηθεί, τους επόμενους δύο-τρεις μήνες, Αμερικανός πρέσβης στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ όπως διευκρίνισε, πρόκειται για άνθρωπο που εμπιστεύεται και ο αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

Διαβάστε επίσης:

«Οι επιτυχίες του Μητσοτάκη στεναχωρούν τον Ερντογάν» υποστηρίζει ο Οικονόμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter