Προσπάθεια για… κάλυψη του «αδειάσματος» Κομισιόν σε Κικίλια για τα εμβόλια

Προσπάθεια για… κάλυψη του «αδειάσματος» Κομισιόν σε Κικίλια για τα εμβόλια

Σε μια προσπάθεια να «καλυφθεί» ο εκτεθειμένος υπουργός Υγείας, διέρρευσε η ανακοίνωση της εταιρείας AstraZeneca ως «επιβεβαίωση» στα λεγόμενα του Βασίλη Κικίλια για τα εμβόλια. Μόνο, που η ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας δημοσιεύθηκε τέσσερις ημέρες πριν από το «άδειασμα» της Κομισιόν στον υπουργό…

Το πρωί της Τρίτης (18/8), ο Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό «αέρα» του ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν στην Ελλάδα τμηματικά 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, το οποίο αναπτύσσεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε συνεργασία με την AstraZeneca

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες για να διαψευστεί η δήλωση του Βασίλη Κικίλια και μάλιστα δια στόματος Βίβιαν Λούνελα, εκπροσώπου της Κομισιόν, η οποία είπε το προφανές: «Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία, καθώς πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά θα τηρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της Ένωσης και δεν θα έχουν παρενέργειες».

Δύο ημέρες αργότερα, το πρωί της Πέμπτης, διέρρευσε από την κυβέρνηση προς τα ΜΜΕ η ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca για τη συμφωνία της με την Κομισιόν, αναφορικά με την προμήθεια έως 400 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου AZD1222. 

Μάλιστα, αρκετά ΜΜΕ «έπαιξαν» τη συγκεκριμένη είδηση ως «επιβεβαίωση» του Βασίλη Κικίλια. Μόνο που η ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας, την οποία μπορεί να δει ο καθένας επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα της αναρτήθηκε την περασμένη Παρασκευή (14/8), αρκετές ημέρες πριν από τη δήλωση Κικίλια την οποία ακολούθησε το… άδειασμα της Κομισιόν.

«Καλύπτουν τα ψέματα του κ. Κικίλια»

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν τις κυβερνητικές διαρροές, σημειώνοντας ότι:

«Η κυβέρνηση για να καλύψει τα ψέματα του κ. Κικίλια, που επανέλαβε και ο κ. Μητσοτάκης, διαρρέει ως δήθεν επιβεβαίωση ότι το Δεκέμβριο θα έχουμε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου, μία ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρίας AstraZeneca από τις 14 Αυγούστου, τέσσερις μέρες δηλαδή πριν το ξεκάθαρο άδειασμα της Κομισιόν στον Υπουργό Υγείας στις 18 Αυγούστου»

«Η Κομισιόν, μετά και τη συμφωνία προαγοράς εμβολίων από την εν λόγω εταιρία, άδειασε τον κ. Κικίλια και είπε το αυτονόητο: Ότι «δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία για τα εμβόλια», αφού εκκρεμεί το στάδιο των δοκιμών», υπογράμμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας σταματήσει επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του να επιδίδονται σε εμπόριο ελπίδας, παίζοντας με την αγωνία των πολιτών για την πανδημία με δεσμεύσεις για εμβόλιο το Δεκέμβριο, το οποίο όμως ακόμα είναι σε δοκιμαστικό στάδιο», καταλήγουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter