Να παραπλανήσει το Documento επιχείρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης που εμπλέκεται σε ρευματοκλοπή

Να παραπλανήσει το Documento επιχείρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης που εμπλέκεται σε ρευματοκλοπή
Φωτογραφία: Facebook.com

Να παραπλανήσει το documentonews.gr προσπάθησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος σχετικά με την υπόθεση ρευματοκλοπής που είδε την Τρίτη το «φως» της δημοσιότητας. Ο υποψήφιος δήμαρχος στην επικοινωνία που είχε με τον συντάκτη του δημοσιεύματος υποστήριξε ότι τα έγγραφα είναι πλαστά, ενώ στη συνέχεια εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία επισήμανε ότι τα έγγραφα είναι «ψεύτικα». Κάτι που δεν ισχύει καθώς ο αρμόδιος οργανισμός επιβεβαιώνει τη αυθεντικότητα των εγγράφων με τα οποία πιστοποιείται ότι ο κ. Ψυρρόπουλος εντοπίστηκε για ρευματοκλοπή. Συνεπώς ο υποψήφιος δήμαρχος είναι υπόλογος για προσπάθεια παραπλάνησης των ΜΜΕ και των πολιτών. Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος υποστήριξε ότι ο συντάκτης του δημοσιεύματος ουδέποτε επικοινώνησε μαζί του, κάτι που δεν ισχύει, καθώς υπήρξε επικοινωνία με το γραφείο του υποψηφίου δημάρχου πριν βγει το δημοσίευμα. Ωστόσο η επικοινωνία έγινε αφότου το θέμα είχε δημοσιευτεί. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τα έγγραφα είναι αυθεντικά

Το documentonews.gr, δημοσίευσε χθες 10 Οκτωβρίου 2023, έγγραφα του ΔΕΔΔΗΕ τα οποία κάνουν λόγο για «διαπιστωμένη ρευματοκλοπή» που εντοπίστηκε σε περίπτερο ιδιοκτησίας του κυρίου Ψυρρόπουλου στην Ηλιούπολη. Τα έγγραφα φέρουν ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου του 2023. Όπως αναφέρεται σε αυτά, το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ κατά τον έλεγχο που έκανε διαπίστωσε ρευματοκλοπή, η οποία φέρεται να είχε γίνει από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Ιούνιο του 2022. Μάλιστα το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 2039,60 ευρώ.

Πιο αναλυτικά το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ που είχε ως παραλήπτη τον «Ψυρρόπουλο Ευστάθιο» έκανε λόγο για «διαπίστωση ρευματοκλοπής» και «καταλογισμό ποσότητας αξίας μη καταγραφείσας ενέργειας και δαπανών ΔΕΔΔΗΕ».

Ειδικότερα στο έγγραφο επισημαίνεται ότι τον Απρίλιο του 2023 διενεργήθηκε αυτοψία στη συγκεκριμένη επιχείρηση και «εργαστηριακός έλεγχος» στο μετρητή από εξειδικευμένο εργαστήριο του ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως υπογραμμίζεται «κατά τον εργαστηριακό έλεγχο στον μετρητή καταγράφηκαν παραβιασμένες και πλαστές σφραγίδες».

«Τα ανωτέρω ευρήματα σε συνδυασμό με τα ευρήματα του επιτόπιου ελέγχου τεκμηριώνουν κατ’ αδιαμφισβήτητο τρόπο υπαίτια παρέμβαση στην μετρητική διάταξη με σκοπό την αλλοίωση της καταγραφής της καταναλισκόμενης ενέργειας και στοιχειοθετούν τον χαρακτηρισμό της περίπτωσης ως διαπιστωμένη ρευματοκλοπή» επισημαίνεται στο έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλλιθέας.

Επίσης, όπως υπογραμμίζεται «από την εξέταση του ιστορικού των καταναλώσεων της παροχής επιβεβαιώνεται η παρέμβαση στη μετρητική διάταξη και η αλλοίωση της καταγραφής της καταναλισκόμενης ενέργειας», ενώ υπογραμμίζεται πως «η αυθαίρετη παρέμβαση σε εγκαταστάσεις αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΔΕΔΔΗΕ ως διαχειριστή του δικτύου, όπως οι μετρητικές διατάξεις, πέραν του ότι ενέχει κινδύνους ηλεκτροπληξίας, συνιστά ποινικό αδίκημα, όπως και η κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, συνεπώς ο ΔΕΔΔΗΕ διατηρεί κάθε δικαίωμα να κινηθεί ποινικά εναντίον σας.

Δείτε επίσης: Ηλιούπολη: Υποψήφιος δήμαρχος εμπλέκεται σε ρευματοκλοπή

Το δεύτερο έγγραφο που δημοσίευσε το documentonews.gr ήταν η ειδοποίηση οφειλής πληρωμής. Ως ημερομηνία έκδοσης της ειδοποίησης αναφέρεται η 27η Σεπτεμβρίου του 2023 και ημερομηνία πληρωμής η 27η Οκτωβρίου του 2023.

Η απάντηση του δημάρχου

Ο κ. Ψυρρόπουλος προχώρησε σε δήλωση στο documentonews.gr, στην οποία αρνήθηκε τη ρευματοκλοπή και υποστήριξε ότι πρόκειται για «κατασκευασμένες ψεύτικες διευθύνσεις email από άγνωστο αποστολέα χωρίς προσωπικά στοιχεία» που άρχισαν να διακινούνται από το βράδυ της Κυριακής. Επίσης, όπως ανέφερε πρόκειται για «κείμενο χωρίς σφραγίδες και υπογραφές, για τις οποίες έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές από τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να αποκαλύψουν ποιός είναι ο κοινός συκοφάντης». Επίσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Ψυρρόπουλος επισημαίνει ότι τα έγγραφα είναι «ψεύτικα» και έκανε λόγο για «ψευδή και συκοφαντικά στοιχεία που διαδίδονται προκειμένου να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του». Τα έγγραφα βέβαια που δημοσίευσε το documentonews.gr είναι απολύτως γνήσια και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος έδωσε στη δημοσιότητα και ορισμένα έγγραφα. Ένα από αυτά είναι το ποινικό του μητρώο με ημερομηνία 11 Οκτωβρίου 2023, όπως επίσης και έγγραφο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το οποίο διαβεβαιώνει ότι δεν εκκρεμεί σε βάρος του δικογραφία».

 

Ωστόσο, τα έγγραφα του ΔΕΔΔΗΕ, που δημοσίευσε το documentonews.gr, φέρουν ημερομηνία μεταγενέστερη από το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, καθώς εκδόθηκαν από το ΔΕΔΔΗΕ στις 27 Σεπτεμβρίου.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter