Πρόστιμα – μαμούθ από την πολεοδομία Αθηνών για τους αυθαίρετους ορόφους του ξενοδοχείου Coco Mat

Πρόστιμα – μαμούθ από την πολεοδομία Αθηνών για τους αυθαίρετους ορόφους του ξενοδοχείου Coco Mat

Πρόστιμο – φωτιά επέβαλε η πολεοδομία Αθηνών μετά από αυτοψία στο ξενοδοχείο Coco Mat στην περιοχή Μακρυγιάννη, έπειτα από αυτοψία στους τρεις τελευταίους ορόφους και στο δώμα που χαρακτηρίστηκαν ως αυθαίρετοι από το ΣτΕ.

Διαβάστε επίσης: Απόφαση ΣτΕ: Κατεδάφιση δύο ορόφων του ξενοδοχείου Coco Mat εντός τριών μηνών

Συγκεκριμένα, η πολεοδομία επέβαλε πρόστιμο ανέγερσης ύψους 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και διατήρησης 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, με το τελευταίο να επανεπιβάλλεται για κάθε έτος που δεν θα κατεδαφίζονται οι κατασκευές που κρίθηκαν παράνομες.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η αυτοψία αφορούσε το δώμα, (πέργκολα, αίθριο, 193 τ.μ. κλειστών χώρων, φυτεμένο δώμα), τον δέκατο (360 τ.μ.), τον ένατο (392 τ.μ.) και τον όγδοο όροφος (347 τ.μ.), καθώς και περίπου τον μισό έβδομο (145 τ.μ.). Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου έχει δικαίωμα προσφυγής κατά της απόφασης εντός 30 ημερών, ειδάλλως τα πρόστιμα θα καταστούν οριστικά και θα επιβληθούν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μπορεί να προσφύγει και κατά της έκθεσης αυτοψίας, διεκδικώντας αποζημίωση από το Δημόσιο.

Μυστικά & Documento

27/05/2023, 12:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter