Πρόστιμο στο υπουργείο Εσωτερικών: Οι πολίτες πληρώνουν τις πομπές της Νέας Δημοκρατίας με τα προσωπικά δεδομένα

Πρόστιμο στο υπουργείο Εσωτερικών: Οι πολίτες πληρώνουν τις πομπές της Νέας Δημοκρατίας με τα προσωπικά δεδομένα

Η επιβολή προστίμου 40.000 ευρώ στην Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, έχει την καλή και την… παράλογη πλευρά.

Στην καλή πλευρά η Αρχή όχι μόνο εντοπίζει ευθύνες αλλά και τιμωρεί, επειδή τα δεδομένα των εκλογέων εξωτερικού έγιναν φέιγ βολάν. Μάλιστα ανοίγει το δρόμο για αστικές αποζημιώσεις και για ποινές από ποινικά δικαστήρια.

Ακόμη, ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τις πολιτικές ευθύνες, είτε με παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως, όπως έχουν ήδη ζητήσει κόμματα της αντιπολίτευσης, είτε με τιμωρία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις εκλογές από τίμιους ψηφοφόρους που δεν αντέχουν άλλη μία συγκάλυψη.

Η παράλογη πλευρά των προστίμων είναι η επιβολή προστίμου στο υπουργείο Εσωτερικών. Δηλαδή 400.000 ευρώ που θα πληρώσουν οι πολίτες από το δημόσιο ταμείο για να ξανα-καταλήξει στο δημόσιο ταμείο!

Ο νόμος στον οποίο βασίστηκε η ΑΠΔΠΧ έχει φτιαχτεί για εταιρείες που κλέβουν και διακινούν παράνομα προσωπικά δεδομένα. Δεν έχει φτιαχτεί για κρατικούς οργανισμούς, πολύ περισσότερο υπουργεία. Εκεί το πρόστιμο δείχνει σαν κακό ανέκδοτο.

Το πρόστιμο μπήκε. Μόνος τρόπος για να κερδίσει ψήγματα αξιοπιστίας το κωμικό βαλκανικό κράτος, που βάζει πρόστιμο στον εαυτό του, είναι τώρα το υπουργείο Εσωτερικών να κάνει αγωγή και να ζητήσει τα 400.000 από τους υπαλλήλους του, που πήραν τα προσωπικά δεδομένα και τα έδωσαν στον γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ.

Φυσικά επιβάλλεται το ΥΠΕΣ να καταθέσει αγωγή και στον πρώην τομεάρχη αποδήμων της ΝΔ, Νίκο Θεοδωρόπουλο, που τον ξέχασε (;) η Ανεξάρτητη Αρχή.

Ο πρώην λαλίστατος κ. Θεοδωρόπουλος γνώριζε τι πήρε (ή τι ζήτησε και πήρε) από το υπουργείο Εσωτερικών. Γνώριζε τι έδωσε στην κυρία Ασημακοπούλου και πιθανότατα και σε άλλους στη ΝΔ.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος και η κυρία Ασημακοπούλου έχουν σιωπήσει. Οπως έχουν πει και για άλλους στη ΝΔ, «έχουν κάνει στην άκρη» μέχρι να ξεχαστεί.

Αυτό που δεν μπορεί να ξεχαστεί είναι ότι οι Ελληνες πολίτες πληρώνουν τις πομπές τους. Ως πότε;

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Πρόστιμο 40.000 ευρώ στην ευρωβουλευτή και 400.000 στο ΥΠΕΣ για τη διαρροή των emails

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Παραίτηση Κεραμέως ζητά το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ποιους άλλους, πλην της Ασημακοπούλου, έχουν δώσει τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter