Πρωθυπουργός από άλλον… πλανήτη – Φέτα που κοστίζει… 6,28 ευρώ ανακάλυψε ο Μητσοτάκης

Πρωθυπουργός από άλλον… πλανήτη – Φέτα που κοστίζει… 6,28 ευρώ ανακάλυψε ο Μητσοτάκης

Φέτα που κοστίζει… 6,28 ευρώ ανακάλυψε ο Μητσοτάκης και έτσι δεν πήρε μέτρα για την ακρίβεια

Σε άλλη συχνότητα είναι συντονισμένος ο πρωθυπουργός όσο ξεδιπλώνεται το ασφυκτικό σπιράλ των πολυεπίπεδων πληθωριστικών πιέσεων, των ακατάπαυστων κερδοσκοπικών πρακτικών και της καρτελοποίησης της αγοράς σε βασικά αγαθά και προϊόντα, συνδυασμός που στη χειρότερη περίπτωση εξαϋλώνει σε χρόνο dt τα πενιχρά εισοδήματα και στην καλύτερη συρρικνώνει τον προϋπολογισμό των λαϊκών νοικοκυριών. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη μαραθώνια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την ακρίβεια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην ανακοινώνει ούτε μισό μέτρο για την ανάσχεση του πρώτου και κυριότερου κοινωνικού προβλήματος. Αντίθετα, κόμπασε για τις ανεπαρκείς κυβερνητικές πρωτοβουλίες, λανσάροντας το προφίλ του ηγέτη που επανέφερε το απαιτούμενο ευρωπαϊκό κύρος της χώρας, την ώρα που δεν γνώριζε ούτε πόσο κοστίζει η φέτα.

«Λοιπόν, η φέτα στην Ελλάδα –σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία– κοστίζει 6,28 ευρώ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο 8,98 ευρώ, στην Ισπανία 8,68 ευρώ, στην Πορτογαλία 10,63 ευρώ» είπε στην πρωτολογία του, με την εξόφθαλμη άγνοια να γίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οπως ο Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε τους καταναλωτές το Πάσχα πως η λύση για πιο φθηνό αρνί είναι το μικρότερο αρνί, προφανώς και ο κ. Μητσοτάκης εννοούσε πως η λύση για πιο φθηνή φέτα είναι λιγότερη φέτα. Γιατί όντως το μισό κιλό το βρήκαμε σε αυτή την εξαιρετική τιμή» αντέδρασε η Κουμουνδούρου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιβεβαιώνει λίγη ώρα αργότερα τις δηκτικές εκτιμήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διευκρινίζοντας ότι ο πρωθυπουργός αναφερόταν στην τιμή του μισού κιλού!

Εμπειρος λαδέμπορας

Σε μια από τις πολλές επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο Κυρ. Μητσοτάκης τον κατηγόρησε πως σε ανάρτησή του συνέκρινε ανόμοια προϊόντα ελαιόλαδου. «Πείτε στον αρχηγό σας την επόμενη φορά που θα κάνει σποτάκι να συγκρίνει τουλάχιστον παρεμφερή προϊόντα, όχι κανονικό λάδι με βιολογικό και σε διαφορετικές συσκευασίες. Διότι μπορεί να είναι μεν επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά για λαδέμπορας δεν κάνει» είπε εκ πείρας ο πρωθυπουργός.
Επ’ αυτού, στη δευτερολογία του ο Σωκράτης Φάμελλος διευκρίνισε ότι ο Στέφ. Κασσελάκης συνέκρινε την τιμή του βιολογικού ελαιόλαδου στην Ελλάδα (15,17 ευρώ) με αυτή στη Γερμανία (10,69 ευρώ), σχολιάζοντας: «Αλήθεια, δεν περίμενα εσείς, ένας μεγάλος ελαιοπαραγωγός με τόσες επιδοτήσεις, να κάνετε τέτοιο λάθος με τις τιμές του βιολογικού ελαιόλαδου».

«Κάηκε» και η επιστολή
Αναμενόμενο ήταν ότι ο πρωθυπουργός θα βασιζόταν στο επικοινωνιακό τρικ της επιστολής που απέστειλε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την αισχροκέρδεια των πολυεθνικών, χρησιμοποιώντας βολικές γενικεύσεις περί ευρωπαϊκού προβλήματος που απαιτεί «ευρωπαϊκή ρύθμιση». Ωστόσο, όπως ανέδειξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από ένα χρόνο η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε δημοσιεύσει σχετική έκθεση για τις κερδοσκοπικές πρακτικές των πολυεθνικών. «Το ξέρατε νωρίτερα ότι υπήρχε θέμα με τις πολυεθνικές ή τη Δευτέρα το ανακαλύψατε;» αναρωτήθηκε σκωπτικά και συμπλήρωσε: «Εδώ κι ένα χρόνο υπάρχει έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που λέει ότι υπάρχει θέμα με τις πολυεθνικές».

Χαρακτήρισε δε υποκριτικό ο πρωθυπουργός να ζητά μέτρα από την Ευρώπη κατά των πολυεθνικών και να μην εφαρμόζει τα μέτρα της Κομισιόν για τη φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια ή τη μείωση του φορολογικού βάρους στα ενεργειακά προϊόντα. «Κάνετε τα πάντα για να βγάζουν περισσότερα οι κολλητοί σας και να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι» είπε και υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός «κατέχει μόνο την αριστεία της ακρίβειας».

Η «καρδούλα»

Στα highlights της πολύωρης διαδικασίας ήταν αναμφίβολα η… απειλή του πρωθυπουργού ότι θα κάνει «καρδούλα» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία άσκησε δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης. «Θα με αναγκάσετε να σας απαντήσω με καρδούλα κι εγώ στο τέλος» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης την ώρα που η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρενέβαινε εκτός μικροφώνου.

Επιπλέον, δεν πέρασε απαρατήρητος ο εκνευρισμός του πρωθυπουργού όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος του θύμισε πως η εμπλεκόμενη στην εγκληματική οργάνωση εφοριακών στη Χαλκίδα και «γαλάζιο» στέλεχος είχε βραβευτεί πρόσφατα από τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Σπανάκη και τη βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη. «Να πηγαίνει πολίτης στην εφορία και να τον εκβιάζει εφοριακός που ήταν δικό σας στέλεχος; Γιατί βραβεύσατε εφοριακό που εκβιάζει;» ρώτησε ο Κυρ. Βελόπουλος, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να απαντά προτού αποχωρήσει εμφανώς νευριασμένος από την αίθουσα: «Σε δυο λεπτά έχετε πει απίστευτα ψέματα».

Κουβέντα για Τέμπη και Μισέλ-gate

Παρά τα επίμονα ερωτήματα σχεδόν όλων των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης τόσο για την καθυστερημένη διαβίβαση της δικογραφίας για την αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας των Τεμπών όσο και για την «κοινοβουλευτική συγκάλυψη» της διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην ψελλίσει λέξη. Την ίδια τακτική ακολούθησε και για τα ελληνοτουρκικά, ενώ για την απροθυμία κύρωσης των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τη στιγμή που η Ελλάδα σκληραίνει τη στάση της έναντι των προκλήσεων των γειτόνων «έρχεστε και λέτε να τα κυρώσουμε τώρα».

Διαβάστε επίσης: Η φέτα 15 ευρώ, το λάδι 14 ευρώ, ο σανός τζάμπα

Αλαλούμ στο Μαξίμου: Για «μονταζιέρα της φέτας» μίλησε ο Μαρινάκης – Υπήρξε «παρανόηση στο θέμα» λέει ο Βορίδης

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση τώρα προσπαθεί να τα μπαλώσει.. για την τιμή της φέτας – «Κουτοπονηριές που υποτιμούν τον πολίτη»

Παππάς: Μισή φέτα και ολόκληρη κοροϊδία ο Μητσοτάκης, μείωση ΦΠΑ και φόροι σε υπερκέρδη ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter