Πρωθυπουργός Σκωτίας: Η Νίκολα Στέρτζον δεν θα αποβληθεί από το SNP

Πρωθυπουργός Σκωτίας: Η Νίκολα Στέρτζον δεν θα αποβληθεί από το SNP

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Χάμζα Γιούσαφ δήλωσε ότι δεν θα αποβάλει την προκάτοχό του Νίκολα Στέρτζον έπειτα από τη σύλληψή της στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για τους πόρους που κατευθύνθηκαν προς το κυβερνών Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP).

Η αστυνομία ερευνά τι συνέβη με ένα ποσό μεγαλύτερο των 600.000 στερλινών που συγκεντρώθηκε από ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας το 2017 και το οποίο επρόκειτο να διατεθεί για την οργάνωση δημοψηφίσματος, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για άλλους σκοπούς.

Ο Γιούσαφ αντιμετωπίζει αυξανόμενες εκκλήσεις από στελέχη του κόμματός του και αντίπαλους πολιτικούς να αναστείλει την κομματική ιδιότητα της Στέρτζον, του συζύγου της Πίτερ Μάρελ, του πρώην διευθυντή του κόμματος και του πρώην ταμία του, οι οποίοι συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

«Δεν βλέπω κανένα λόγο να αναστείλω την κομματική ιδιότητά τους», είπε ο Γιούσαφ στο BBC. Είπε πως η σύλληψη της Στέρτζον «είναι πολύ οδυνηρή [για τον ίδιο] προσωπικά», δεδομένης της «μακρόχρονης φιλίας» τους.

Αφού αφέθηκε ελεύθερη χθες Κυριακή, η Στέρτζον είπε πως δεν διέπραξε κανένα αδίκημα και πως είναι αθώα.

Πηγή: Politico, AFP

Διαβάστε επίσης:

Σκωτία: Νέος αρχηγός του SNP ο Χάμζα Γιουσάφ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter