O Σταϊκούρας «ποντάρει» στην ακρίβεια για να δείξει καλύτερα αποτελέσματα στην οικονομία

O Σταϊκούρας «ποντάρει» στην ακρίβεια για να δείξει καλύτερα αποτελέσματα στην οικονομία

Σε μια δήλωση κυνική και συνάμα πρωτοφανή προχώρησε την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρηματοδοτεί τις επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του πλιάτσικου της ακρίβειας, ομολογώντας έτσι ότι επιστρέφει στους πολίτες ένα μικρό μέρος από όσα εισπράττει.

Eιδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «τα συνολικά μέτρα που εκτιμούμε ότι θα χρειαστούν για να βοηθηθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις φέτος πλέον είναι 13,2 δισεκ. ευρώ. Το 80% των παρεμβάσεών μας αφορά τους λογαριασμούς στα σπίτια μας. Από αυτά τα 13,2 δισεκ. ευρώ αυτά που έχουν δημοσιονομικό κόστος είναι 4,3 δισεκ. ευρώ» για να προσθέσει δίχως ίχνος ντροπής: «Για αυτούς που καλοπροαίρετα εκφράζουν έναν φόβο μην τυχόν έχουμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, διαβεβαιώνω ότι τα μέτρα που έχουν δημοσιονομικό κόστος 4,3 δισ. ευρώ δηλαδή περίπου το 2% το ΑΕΠ και έχουν διασφαλιστεί τόσο από την υψηλότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις  -άρα μόνιμα μέτρα μπορούμε να πάρουμε-  όσο και με την καλύτερη πορεία της οικονομίας εξαιτίας και της ακρίβειας».

Η δήλωση του κ. Σταϊκούρα έρχεται στο φόντο των ανεπαρκών κυβερνητικών παροχών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και οι οποίες προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και ενώσεων συνταξιούχων, οι οποίες κάνουν ανοικτά λόγο για εμπαιγμό της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter