Πρωτοσέλιδο στους New York Times η αποκάλυψη για τις επαφές Γεωργιάδη με τη Huawei

Πρωτοσέλιδο στους New York Times η αποκάλυψη για τις επαφές Γεωργιάδη με τη Huawei

Πρωτοσέλιδο στους New York Times οι αποκαλύψεις για τις επαφές του υπουργού Εργασίας, Άδωνη Γεωργιάδη με τη Huawei. Συγκεκριμένα, οι New York Times την Παρασκευή κυκλοφόρησαν στην έντυπη έκδοσή τους στις ΗΠΑ παρουσιάζοντας στο πρωτοσέλιδο την έρευνά για τον τρόπο με τον οποίο η Huawei προσεγγίζει κυβερνητικά στελέχη στην Ευρώπη, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση «κορυφαίου Έλληνα υπουργού» και του γιου του σε περίοπτη μάλιστα θέση, εκθέτοντας για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Από την Πέμπτη, έχουν δει το φως της δημοσιότητας μηνύματα που εμπλέκουν τον κ. Γεωργιάδη σε υπόθεση διαφθοράς με τη Huawei, σημειώνοντας ότι «αρνήθηκε να παράσχει αντίγραφα των αποδείξεων».

Διαβάστε επίσης: Γεωργιάδης στο documentonews.gr: «Παράνομη η παρακολούθηση»

Το πρωτοσέλιδο των New York Times

Τα εσωτερικά μηνύματα που διέρρευσαν και δημοσιεύουν οι New York Times περιγράφουν λεπτομερώς τις προσπάθειες του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα να φλερτάρει με Έλληνες αξιωματούχους και να καταπολεμήσει μια αμερικανική προσπάθεια εναντίον της τεχνολογίας του. Η υπόθεση που αφορά τον Αδωνη Γεωργιάδη και γενικότερα τις σχέσεις της κυβέρνησης με την κινεζική εταιρεία που έχει μπει στο στόχαστρο των ΗΠΑ ξεκινάει τον Νοέμβριο του 2020 όταν «στελέχη της Huawei, του κινεζικού κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αντάλλαξαν μηνύματα σχετικά με τη συνάντηση με έναν «φίλο» και έναν «σύμβουλο» στην Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, τα μηνύματα που αφορούν τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά: «Το συζητήσαμε με τον Άδωνι και τις αφαίρεσε» (σ.σ. τις αναφορές σε βάρος της Huawei κατά την τεχνολογική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ). «Ο Άδωνις χρειάζεται άλλα δύο ρολόγια. GT Pro. Τα λάτρεψε».

Διαβάστε επίσης: Οι New York Times καρφώνουν Γεωργιάδη για δώρα, Καϊλή και Σπυράκη για λόμπι από Κινέζους

New York Times: Δώρα σε από Κινέζους σε Ελληνα υπουργό

Τα «Νέα» προαναγγέλλουν δημοσίευμα των New York Times για εμπλοκή Γεωργιάδη σε υπόθεση δωροδοκίας

«Καρφώνει» Άδωνη η Σίφορντ για το δημοσίευμα των New York Times

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter