Πρωτοβουλία Γυναικών Πειραιά: Μαζεύουν υπογραφές για τη στελέχωση της Μονάδας Μαστού του Νοσοκομείου «Μεταξά»

Πρωτοβουλία Γυναικών Πειραιά: Μαζεύουν υπογραφές για τη στελέχωση της Μονάδας Μαστού του Νοσοκομείου «Μεταξά»

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» καυτηριάζει την κατάσταση που επικρατεί στην Μονάδα Μαστού του Νοσοκομείο «Μεταξά» και κάνει δημόσιο κάλεσμα για συλλογή υπογραφών, με σκοπό τη συνέχιση λειτουργίας της μονάδας και την στελέχωσή της με εξειδικευμένο προσωπικό.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα αποχώρησε οικειοθελώς η μοναδική εξειδικευμένη γιατρός της μονάδας, ενώ εδώ και καιρό είναι υποστελεχωμένη. Όπως μάλιστα είχε καταγγείλει ασθενής στο documentonews.gr ο υπέρηχος της μονάδας «έκανε φτερά» με αποτέλεσμα σοβαρές ιατρικές διαδικασίες να γίνονται στα τυφλά και να ταλαιπωρούν εγχειρισμένες γυναίκες.

Δείτε επίσης: Νοσοκομείο Μεταξά: «Πήραν το μηχάνημα του υπερήχου – Τράβηξαν υγρό από το στήθος μου στα τυφλά» καταγγέλλει ασθενής στο Documentonews.gr

Κλείνει η μονάδα Μαστού στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά» με υπογραφή Μητσοτάκη – Στον αέρα χιλιάδες γυναίκες

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Γυναικών Πειραιά:

Άμεση στελέχωση με ειδικευμένο προσωπικό της Μονάδας Μαστού στο Νοσοκομείο «Μεταξά»

Το «ΜΕΤΑΞΑ» το μεγαλύτερο Ογκολογικό νοσοκομείο της Χώρας λειτουργούσε με μία μόνο ειδικευμένη γιατρό, η οποία πρόσφατα αποχώρησε και έκτοτε δεν υπάρχει επιστημονικά υπεύθυνη ιατρός στη Μονάδα Μαστού.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει καταγγείλει, ότι η Μονάδα Μαστού εδώ και καιρό είναι υποστελεχωμένη. Για την ορθή λειτουργία της εκτός από την ειδικευμένη γιατρό, χρειάζεται η πρόσληψη τουλάχιστον δύο (2) ειδικευμένων επικουρικών γιατρών. Επιπλέον απαιτείται η παρουσία ειδικού ακτινολόγου και εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού.

Η κυβέρνηση αγνοεί τις επισημάνσεις του. Οι κενές θέσεις δεν έχουν καλυφθεί. Το εναπομείναν προσωπικό εργάζεται με όρους που οδηγούν στην εργασιακή του εξουθένωση.

Τη ίδια στιγμή όμως, που το δημόσιο σύστημα υγείας οδηγείται στην εξαθλίωση, η χώρα κατατάσσεται σε αυτές που έχουν μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία (40%) στην Ευρώπη.

Η δημόσια δαπάνη για την υγεία παραμένει στο χαμηλότατο ύψος του 5% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5% του ΑΕΠ και με βάση τον προϋπολογισμό του 2023 δεν φαίνεται να υπάρχει καμία σημαντική αύξηση των παραπάνω δεικτών.

Σήμερα ξέρουμε από ευρωπαϊκές έρευνες, ότι οι περισσότερες γυναίκες που πεθαίνουν από καρκίνο του μαστού, προέρχονται από τα φτωχότερα οικονομικά στρώματα, καθώς δεν ελέγχονται τακτικά και όταν προσέρχονται στο γιατρό είναι ήδη αργά.

Αν το εθνικό σύστημα υγείας δεν μπορεί να παρέχει την κατάλληλη θεραπεία στις γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, πως θα μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά στο πεδίο της πρόληψης;

Εμείς οι γυναίκες απαιτούμε:

l Άμεση στελέχωση με ειδικευμένο προσωπικό της Μονάδας Μαστού στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ»

l Καθολική πρόσβαση των γυναικών για δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε όλες τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

l Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το ιατρικό, νοσηλευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου

l Γενναία αύξηση των Δημόσιων δαπανών για τη δημόσια υγεία

Πρωτοβουλία Γυναικών για τη λειτουργία της Μονάδας Μαστού

στο Νοσοκομείο Μεταξά

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter