Πρόβλημα με τα exit polls

Πρόβλημα με τα exit polls

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με τα exit polls. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μόνο ένας στους τέσσερις πολίτες απαντούσε το πρωί της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές 2023 LIVE

Την ίδια ώρα, αναπτύχθηκαν έντονες διαρροές που προεξοφλούσαν εν πολλοίς την έκβαση της ψηφοφορίας, πιθανότατα με στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις, μειώνοντας την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες.

Είναι φανερό ότι εάν συμμετείχε μόνο το 25% στα exit polls των πολιτών που έβγαινε από τα εκλογικά κέντρα, η εικόνα δεν θα αποτύπωνε επαρκώς την πραγματικότητα. Τελικά, οι δημοσκοπικές εταιρείες σταμάτησαν να παίρνουν δείγμα, ενώ οι διαρροές που αναπτύχθηκαν τεχνηέντως για την εξέλιξη της ψηφοφορίας, γεννούν ακόμη περισσότερα ερωτήματα

Έπειτα από όλα αυτά, εάν όντως συμβαίνει αυτό, πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για τις διαρροές και την απόπειρα αιφνιδιασμού του εκλογικού σώματος;

Υπογραμμίζεται ότι εάν δεν βγει exit polls μετά το κλείσιμο της κάλπης, θα είναι κάτι πρωτοφανές στα χρονικά των εκλογικών αναμετρήσεων της μεταπολίτευσης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter