Προϋπολογισμός: Παραδοχή Πέτσα για τεράστια ζημιά του Δημοσίου από την αποεπένδυση στις τράπεζες

Προϋπολογισμός: Παραδοχή Πέτσα για τεράστια ζημιά του Δημοσίου από την αποεπένδυση στις τράπεζες

Σε άλλη γραμμή από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών παρουσιάστηκε ο εισηγητής της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024, καθώς υποστήριξε πως η αποεπένδυση του Δημοσίου από τις τράπεζες αποτελεί «τεράστια καταστροφή πλούτου» τη στιγμή που ο Κωστής Χατζηδάκης «πανηγυρίζει» για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

«Επειδή οι συνάδελφοι εστίασαν στην αποπεπένδυση του ΤΧΣ, εδώ έχουμε χρέος όχι μόνο να παραθέτουμε τα στοιχεία της μελέτης του ΚΕΠΕ, αλλά να προβαίνουμε και στην ιστορική πολιτική αξιολόγηση γιατί εξανεμίστηκε η συμμετοχή του Δημοσίου, δηλαδή των φορολογουμένων, στο ΤΧΣ. Ποιός έχει την ευθύνη για αυτή την τεράστια καταστροφή πλούτου;» αναρωτήθηκε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως υπαίτια, με πρόσχημα όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Εν προκειμένω, ο κ. Πέτσας ουσιαστικά άλλαξε το αφήγημα του κ. Χατζηδάκη, όπως αυτό διατυπώθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή για την αποεπένδυση του ΤΧΣ σε σχέση με τις τράπεζες, και ομολογεί πως πρόκειται για «τεράστια καταστροφή πλούτου».

«40 δισ. ευρώ οι απώλειες»

Αμέσως μετά, ο τομεάρχης Οικονομικών και εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παππάς, ανέβηκε στο βήμα, καλώντας τον «νονό» της ομώνυμης λίστας για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης να εγκαταλείψει τη χρήση αυτών των «σαθρών επιχειρημάτων», καθώς σε λίγες μέρες θα έχουν συμπληρωθεί εννέα χρόνια από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση της χώρας.

Επικαλέστηκε δε τη μελέτη του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) για να υπογραμμίσει πως οι απώλειες για το Δημόσιο φτάνουν τα 40 δισ. ευρώ, επαναλαμβάνοντας το αίτημα να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση επ΄ αυτού στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Παππάς επισήμανε τις δυσμενείς διακρίσεις της ελληνικής οικονομίας, όπως το γεγονός ότι η χώρα μας είναι 25η στην Ευρωζώνη στην αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ, κατηγορώντας την πλειοψηφία για ρεκόρ 27ετίας σε σχέση με τα φορολογικά έσοδα.

Κλείνοντας, ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός της ΝΔ δεν εγγυάται τον πολυεπίπεδο εκσυγχρονισμό, αλλά τον πολλαπλασιασμό των εντεινόμενων κρίσεων, τονίζοντας πως είναι αναγκαία μία προοδευτική στροφή στην πορεία της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Εικονική πραγματικότητα Σκρέκα για την ακρίβεια – Είδε τις τιμές στα σούπερ μάρκετ να μειώνονται

Euobserver: Ο Μητσοτάκης μεταξύ των «σκληρών» Ευρωπαίων που θέλει να νομιμοποιήσει την παρακολούθηση δημοσιογράφων

Κασσελάκης: Ο κ. Ανδρουλάκης να κάνει μήνυση στον κ. Μητσοτάκη και στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter