Πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης: Τη Βουλή ενημερώνει σε λίγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (Live)

Πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης: Τη Βουλή ενημερώνει σε λίγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (Live)

Στις 16:00 ενημερώνει τη Βουλή για την πορεία της αξιολόγησης και τις αποφάσεις στο πρόσφατο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος νωρίτερα πέρασε την πόρτα του Χίλτον και είχε μια πρώτη επαφή με τους εκπροσώπους των Θεσμών για το νέο υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις, χωρίς όμως να προβεί σε δηλώσεις, θα μιλήσει στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η Κυβέρνηση σε αυτό το πρώτο 48ωρο των διαπραγματεύσεων θα «τεστάρει» τις διαθέσεις των δανειστών προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν μπορεί αν φτάσει σύντομα σε μια τελική συμφωνία, με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος να συνιστά «υπομονή» σημειώνοντας παράλληλα πως «όλα τα νούμερα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι πληροφορίες» τις οποίος «πολύ σύντομα θα διαπιστώσουμε αν εδράζονται σε πραγματικά δεδομένα».

Νωρίτερα κυβερνητική πηγή σημείωσε πως κεντρικό θέμα για την ελληνική κυβέρνηση είναι «ο προσδιορισμός του ύψους των μέτρων, θετικών και αρνητικών».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από την πλευρά των Θεσμών ζητήθηκε να παραστεί στο Χίλτον η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, προφανώς για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter