Πρώτη κατοικία: Το μαρτύριο του κόσμου «από μέρα σε μέρα»

Πρώτη κατοικία: Το μαρτύριο του κόσμου «από μέρα σε μέρα»

Ανάσα ολίγων ημερών,τουλάχιστον μέχρι την 4η Μαΐου που θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοιό, παίρνουν σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Τσιάρα, οι πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους.

Μετά τον δικαιολογημένο θόρυβο που προκλήθηκε από την κυβερνητική απόφαση για άνοιγμα Υποθηκοφυλακείων και Ειρηνοδικείων από τις 28 Απριλίου, με δεδομένο ότι ΄το καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας λήγει δύο ημέρες αργότερα (στις 30 Απριλίου), ο Κ. Τσιάρας ερωτώμενος σήμερα σχετικά από τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή στον αέρα της εκπομπής «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, απάντησε:

«Όχι δεν θα γίνονται πλειστηριασμοί. Και το λέω ξεκάθαρα γιατί έχει δημιουργηθεί ένα αφήγημα, ειδικά από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω, πως οι διαδικασίες περί αναγκαστικής εκτελέσεως είναι σε αναστολή την περίοδο της πανδημίας. Μάλιστα, η ΚΥΑ που θα βγει σε λίγες μέρες, θα συνεχίσει να αναστέλλει την αναγκαστική εκτέλεση.

Αυτή την περίοδο της πανδημίας δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός και επομένως η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλήρως.

Είναι διαφορετικό ζήτημα το νομικό πλαίσιο της προστασίας της πρώτης κατοικίας, η οποία είναι θεσμοθετημένη μέχρι τις 30 Απριλίου 2020» .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter