Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της Μολδαβίας ο Νίκος Γεωργιάδης

Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της Μολδαβίας ο Νίκος Γεωργιάδης

Στα πρωτοσέλιδα του Τύπου και των ιστοσελίδων της Μολδαβίας φιγουράρει η είδηση της καταδίκης του Νίκου Γεωργιάδη για συμμετοχή του σε κύκλωμα παιδεραστίας. Τα ΜΜΕ στη Μολδαβία υπογραμμίζουν τη συμβολή της έρευνας του Hot Doc για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης: Ένοχος ο Νίκος Γεωργιάδης για την υπόθεση παιδεραστίας

Όλα τα δημοσιεύματα κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στις σχέσεις του Γεωργιάδη με την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, ενώ δίνουν πληροφορίες για την περίοδο που ήταν ειδικός σύμβουλος του Βαλέριου Λαζάρ, αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών της Μολδαβίας (2010-2011) όταν αποκαλύφθηκε η αποτρόπαια δράση του.

Διαβάστε ακόμη: Υποστηρίζατε τον Γεωργιάδη και μετά χαϊδεύατε τα παιδιά σας αντί να κρεμαστείτε απ’ τις γραβάτες σας

Την καθοριστική συμβολή της έρευνας του περιοδικού Hot Doc (2016) για τη διαλεύκανση της υπόθεσης τονίζει η εφημερίδα Ziarul de garda, μεταφέροντας την είδηση της καταδίκης του Γεωργιάδη.

[ https://www.zdg.md/stiri/stiri-externe/consilierul-unui-fost-vicepremier-din-r-moldova-condamnat-pentru-abuz-sexual-fata-de-minori ]

 

Την ολιγόωρη κράτηση του Γεωργιάδη στο αεροδρόμιο του Κισινάου, πρωτεύουσας της Μολδαβίας, έως ότου επικαλέσθηκε διπλωματική ιδιότητα και εγκατέλειψε άρον άρον τη χώρα, υπενθύμισε στους αναγνώστες της η ειδησεογραφική πύλη Balti.

[ http://esp.md/sobytiya/2019/02/27/inostrannogo-konsultanta-eks-ministra-ekonomiki-osudili-za-rastlenie-maloletnih ]

Η μολδαβόφωνη έκδοση της ρωσικής εφημερίδας Κομσομόλσκαγια Πράβδα υπενθυμίζει ότι οι πρώτες καταγγελίες για το συγκεκριμένο κύκλωμα ήρθαν σε γνώση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «La Strada» το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2010, εμπλέκοντας οκτώ ανήλικους, θύματα trafficking, και τρεις ξένους «πελάτες», έναν Ιταλό, ένα Νορβηγό και έναν Ελληνα, τον πρώην βουλευτή Κερκύρας της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Γεωργιάδη.

[ https://www.kp.md/online/news/3400347/ ]

Το πρόσφατο αγγλόφωνο δημοσίευμα του documentonews.gr για την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας επικαλείται και αναπαράγει ο ιστότοπος http://bloknot-moldova.md. Όπως γράφει, «η υπόθεση Γεωργιάδη αποκτά ξεχωριστή σημασία διότι ήταν ο έμπιστος άνθρωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, του Κυριάκου Μητσοτάκη».

[ http://bloknot-moldova.md/news/evrochinovnik-iz-gretsii-i-sovetnik-vitse-premera–1073818

Διαβάστε ακόμα: Τα θύματα του Νίκου Γεωργιάδη περιγράφουν τι βίωσαν (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter