Τα θύματα του Νίκου Γεωργιάδη περιγράφουν τι βίωσαν (Video)

Τα θύματα του Νίκου Γεωργιάδη περιγράφουν τι βίωσαν (Video)

Τον Νοέμβριο του 2010 ο Νίκος Γεωργιάδης προσήχθη από τις μολδαβικές Αρχές λόγω της εμπλοκής του σε κύκλωμα trafficking. Εκείνη την περίοδο ήταν σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών της Μολδαβίας και απεσταλμένος του ΟΗΕ στη συγκεκριμένη χώρα. 

H μολδαβική αστυνομία μετά από αστυνομική έρευνα και επιχείρηση (η οποία ξεκίνησε ως αποτέλεσμα πιέσεων διαφόρων ΜΚΟ κατά της εμπορείας ανθρώπων) κατάφερε να εξαρθρώσει ένα μεγάλο κύκλωμα παιδοφιλίας. 

Διαβάστε ακόμη: Υποστηρίζατε τον Γεωργιάδη και μετά χαϊδεύατε τα παιδιά σας αντί να κρεμαστείτε απ’ τις γραβάτες σας

Το εν λόγω κύκλωμα εμπορευόταν ανήλικους από 9 έως 16 χρονών, χρησιμοποιώντας μάλιστα το διαδίκτυο και τη σελίδα www.gaymoldova.md, η οποία λειτουργούσε ως «δειγματολόγιο» αφού περιείχε πληροφορίες και φωτογραφίες των ανηλίκων. 

Διαβάστε ακόμη: Ο Αυγενάκης «βλέπει» ως… σκευωρία την καταδίκη Γεωργιάδη (Video)

Συνήθως τα θύματα, ήταν παιδιά από ορφανοτροφεία ή φτωχές
οικογένειες, τα οποία
χρησιμοποιούσε το κύκλωμα γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας να τα προστατέψει.

Μαρτυρία ανηλίκου – «Με βίασε ενώ κοιμόμουν»

Ο Μίσα, ένα από τα παιδιά που ασέλγησε πάνω τους ο Νίκος Γεωργιάδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους είχε περιγράψει πως δέχτηκε «ιδιαίτερα σκληρή σεξουαλική μεταχείριση από τον Γεωργιάδη και βιασμό».

Οι δημοσιογράφοι κατά τη διάρκεια της έρευνας παρουσιάστηκαν ως παιδόφιλοι και διαπίστωσαν πως το κύκλωμα ήταν υπό την εποπτεία ενός πρώην θύματος παιδεραστών, του Όλεγκ Σιβίτσκι, ο οποίος μετεξελίχθηκε από θύμα σε διακινητή μικρών παιδιών. 

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Νίκου Γεωργιάδη: Η δικαίωση της Μολδαβής δικηγόρου των θυμάτων

Ένα από τα παιδιά, ο Μίσα, μίλησε με στραμμένη την πλάτη στην κάμερα για τη σχέση του με τον Νίκο Γεωργιάδη. Τα ίδια πράγματα επανέλαβε αργότερα στην κατάθεσή του στην Αστυνομία.

Ο Μίσα μιλάει στους δημοσιογράφους μπροστά στο σπίτι της οδού Πέτρου Μοβίλα, όπου έμενε ο Νίκος Γεωργιάδης:

Μίσα: Αυτή είναι η πολυκατοικία που ζούσε ο πελάτης, που μου έστειλε ο Όλεγκ Σιβίτσκι.

Δημοσιογράφος: Πώς ονομαζόταν ο πελάτης;

Μίσα: Νικ Γεωργιάδης. Αυτός ζούσε σε αυτό το κτίριο, κι απ’ όσο γνωρίζω, δεν ζούσε μόνος του. Ζούσε με ένα αγόρι, που ονομαζόταν Γκρέγκορι. Του αγόραζε πολλά δώρα και ένα λάπτοπ. Δεν ήταν δύσκολο γι’ αυτόν, γιατί ήταν πολύ εύπορος. 

Δημοσιογράφος: Πότε σου είπε ο Όλεγκ ότι πρέπει να συναντήσεις τον Γεωργιάδη; Πότε συνέβη αυτό;

Μίσα: Αυτό έγινε αρχές Ιουνίου.

Δημοσιογράφος: Πέρυσι;

Μίσα: Ναι. Συναντηθήκαμε με τον Όλεγκ μετά από μακρόχρονη αλληλογραφία και μου είπε ότι την επόμενη μέρα θα ερχόταν ένας πελάτης από την Ελλάδα και ότι μπορεί να με γνωρίσει με αυτόν. Ο Όλεγκ μίλησε με τον Νικ στα γρήγορα και χωριστήκαμε. Όταν πήγαμε στου Όλεγκ, μου είπε πως ο Έλληνας θέλει να με συναντήσει στις 10. Στον κινηματογράφο “Πατρίδα”.

Δημοσιογράφος: Μετά σε πήρε εσένα και ήρθατε εδώ;

Μίσα: Όχι. Μου έδωσε 5 λέι για το λεωφορείο και ήρθα εγώ και συνάντησα τον Νικ

«Με βίασε ενώ κοιμόμουν»

Ο Μίσα δήλωσε επίσημα στους δημοσιογράφους πως ο Γεωργιάδης τον βίασε την ώρα που κοιμόταν.

Διαβάστε επίσης: Καταδίκη Γεωργιάδη: Για να καταλάβετε τι έγινε σήμερα

«Πήγα να του κάνω μασάζ, αυτό είχαμε συμφωνήσει, και με βίασε ενώ κοιμόμουν», είπε επί λέξη.

Όπως επεσήμανε η Όλγα Σιέκλεϊ -μια από τις δημοσιογράφους, που έκανε τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα παιδοφιλίας και τον Νίκο Γεωργιάδη- ο Μίσα της είπε πως πήρε 75 ευρώ για να περάσει μια νύχτα με τον Γεωργιάδη.

Ακόμα δύο ανήλικοι, Μαξίμ Εβτόντιεφ 15 ετών και Μιχαήλ Μπιντιακ 16 ετών

Σύμφωνα τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί στη Μολδαβία, γίνεται αναφορά σε παιδί 15 ετών, το οποίο είχε επιλέξει ο Γεωργιάδης για τις ερωτικές του επαφές και δεν έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές, τον Μαξίμ από την Υπερδνειστερία (σ.σ. περιοχή της Μολδαβίας που διακήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Μολδαβία στις 2 Σεπτεμβρίου του 1990) αλλά και για ακόμα έναν 16χρονο Μολδαβό, τον Μιχαήλ.

Διαβάστε επίσης: Ένοχος ο Νίκος Γεωργιάδης για την υπόθεση παιδεραστίας

Όπως ανέφερε η δικογραφία και είχε δημοσιευτεί στο Hot Doc (τεύχος 94): 

«Ο Μιχαήλ πήγε στο σπίτι του Νίκ (σ.σ. Νίκος Γεωργιάδης) που βρισκόταν στην οδό Πέτρου Μοβίλα 23/9, διαμέρισμα 21, στο Κισινάου. Το διαμέρισμα ήταν υπερπολυτελείας, με 5 δωμάτια και πολύ καλά διακοσμημένο με τηλεοράσεις LCD στα δωμάτια. Όταν έφτασε στο διαμέρισμα ο Μιχαήλ έκανε μπάνιο στο τζακούζι ενώ ο Νικ παρακολουθούσε ποδόσφαιρο.

Μετά το μπάνιο, ο Μιχαήλ μπήκε λίγο στο ίντερνετ και αφού τέλειωσε ο αγώνας ποδοσφαίρου ο Νικ κάλεσε τον Μιχαήλ στο υπνοδωμάτιο όπου ο Μιχαήλ έκανε μασάζ στον Νικ, ύστερα από το οποίο έκαναν στοματικό σεξ, όπου ο Μιχαήλ ήταν ο ενεργός σεξουαλικός σύντροφος και ο Νικ ο παθητικός.

Διαβάστε επίσης: Κυνική ομολογία Νίκου Γεωργιάδη στη δίκη: Ο Μητσοτάκης μου είπε «κάτσε πίσω, θα σκάσει σε δυο μήνες το θέμα»

Εκείνο το βράδυ ο Μιχαήλ κοιμήθηκε στο σπίτι του Νικ και την επόμενη μέρα, γύρω στις 11-12, έλαβε από τον Νικ το ποσό των 400 λέι για την παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών. Στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του Όλεγκ».

Μιχαήλ Λούνγκου 16 ετών – Κατάθεση στις μολδαβικές Αρχές

Ο 16χρονος Μιχαήλ Λούνγκου που κατέθεσε στις μολδαβικές αρχές είναι ο ανήλικος ο οποίος αναγνώρισε τον Νίκο Γεωργιάδη. Στην κατάθεσή του, ο ανήλικος αναφέρεται στον ξάδελφό του και συνδετικό κρίκο με τον Νίκο Γεωργιάδη, Νικολάι Τσανατούι, με τον οποίο ο πρώην βουλευτής της ΝΔ επικοινώνησε προκειμένου να πάει σπίτι του και να φέρει και κάποιο άλλο αγόρι μαζί.

«Μας έστειλε σε μήνυμα την οδό Πέτρου Μοβίλα 23/9 στο Κισινάου και ζήτησε από τον Νικολάι να έρθει με έναν φίλο αν ήταν εύκολο. Μετά από αυτό, ο ξάδερφός μου, με ρώτησε αν χρειαζόμουν χρήματα και αν ήθελα να κερδίσω ορισμένα με αυτό τον τρόπο. Να πάω σε αυτόν τον ξένο και να του παράσχω σεξουαλικές υπηρεσίες. Καθώς η αδερφή μου ήταν στο νοσοκομείο και χρειαζόμουν χρήματα, δέχτηκα την πρόταση του Νικολάι.

Ο Νικ παρήγγειλε φαγητό, το οποίο φάγαμε και ήπιαμε λίγο τζιν τόνικ και μετά κάναμε ένα μπάνιο και πήγα στη δεύτερη κρεβατοκάμαρα κοντά στην είσοδο. Ο Νικολάι πήγε στην τρίτη και τελευταία. Ο Νικ μπήκε στην κρεβατοκάμαρά μου, έκανε στοματικό σεξ μαζί μου και μετά πήγε στο δωμάτιο του Νικολάι». 

Το θύμα, κατέθεσε πως πήγε στο σπίτι του Νίκου Γεωργιάδη τρεις φορές με διαφορετική σύνθεση παρέας. Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του φαίνεται πως τα αγόρια στο σπίτι του πρώην συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν περισσότερα από δύο. 

«Ο Νικ μπήκε σε όλα τα δωμάτια, όπου άλλα αγόρια του παρείχαν σεξουαλικές υπηρεσίες. Το επόμενο πρωινό ο Νικ πλήρωσε στον καθένα μας 400 μολδαβικά λεβ και πήγαμε σπίτι».

H ψυχολογική αξιολόγηση του Μιχαήλ Λούνγκου μετά την ασέλγεια

Συγκλονιστική είναι η ψυχολογική αξιολόγηση που έγινε στον ανήλικο Μιχαήλ Λούνγκου από την ψυχολόγο του κέντρου προστασίας La Strada για λογαριασμό του Κέντρου Καταπολέμησης Trafficking της Μολδαβίας, στις 29 Νοεμβρίου 2010. Δείχνει πως ο ενήλικος εκμεταλλεύτηκε την οικονομική αδυναμία του ανηλίκου και την ευάλωτη ψυχολογική του κατάσταση. Η κλινική μέθοδος ανάλυσης και προσέγγισης προς το παιδί ήταν η παρατήρηση και ερωτήσεις. Οι παρατηρήσεις που σημειώνει η ψυχολόγος Svetlana Chintea, που υπογράφει, είναι οι εξής:

«Ο ανήλικος ζήτησε να γίνει η συνέντευξη χωρίς την παρουσία των γονιών του καθώς ντρεπόταν να πει την ιστορία του μπροστά σε συγγενείς. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο ανήλικος ήταν πολύ μαζεμένος, δείχνοντας άγχος, δυσπιστία, ντροπή, αίσθημα ενοχής, αυτοσυγκράτηση. Αισθανόταν ταπεινωμένος, αδιάφορος για τον εαυτό του και οτιδήποτε γύρω του.

Ανασφάλεια και αβεβαιότητα, ντροπαλότητα και σημάδια συναισθηματικών εναλλαγών, ως αποτέλεσμα της δυσκολίας να αντεπεξέλθει στην στρεσογόνα κατάσταση. Κλειστή στάση, εκφράζοντας ότι έχει κατακλυστεί (σ.σ. από τις εξελίξεις).

Η επικοινωνία έδειξε καθαρά ότι ο ανήλικος είχε μειωμένη ικανότητα να αντεπεξέλθει στις δικές του ή άλλων προσώπων ενέργειες. Μειωμένη ικανότητα να καταλάβει τις επιδράσεις και τις επιπτώσεις δικών του ή άλλων προσώπων δράσεις, εκλαμβάνοντας το ενδιαφέρον τους και τις σκέψεις τους ως ειλικρινείς.

Όντας ανίκανος να αντισταθεί σε ορισμένες υποσχέσεις και αποζημιώσεις που προσέφεραν ενήλικες, ο ανήλικος εύκολα έγινε θύμα αυτών που των κακοποίησαν σεξουαλικά.

Οι αναφορές του ανηλίκου, μας κάνουν να καταλήξουμε στο ότι επιδόθηκε σε σεξουαλικές πράξεις που του επιβλήθηκαν από ενήλικο, που συνίστατο σε χειραγώγηση των γεννητικών οργάνων μέσω στοματικής εισδοχής και διέγερσης.

Tο προφίλ του ανηλίκου

Ο ανήλικος είναι το μικρότερο παιδί μονογονεϊκής οικογένειας.

Σπουδάζει σε σχολείο στην πόλη Λεόβα. Οι σχέσεις με την οικογένεια είναι φυσιολογικές αλλά η κοινωνική και οικονομική του κατάσταση είναι αυτή της φτώχειας. Ο ανήλικος δήλωσε πως η μητέρα τους είναι η μόνη που φέρνει χρήματα στην οικογένεια και για αυτό εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία ώστε να αποφεύγει να της ζητά χρήματα.

Ο ανήλικος μας είπε πώς και κάτω από ποιες συνθήκες συναντήθηκε με τον ενήλικο. Παρείχε λεπτομέρειες του διαμερίσματος, των σεξουαλικών σχέσεων και τον τρόπο πληρωμής. Ανέφερε επίσης και άλλον ενήλικο, που χειριζόταν αυτού του είδους τη δραστηριότητα πολλών ανηλίκων που εμπλέκονταν στην παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών σε αλλοδαπούς πολίτες.

Η ψυχολόγος προτείνει να μην θέσουν το θύμα πρόσωπο με πρόσωπο με τον θύτη, καθώς μπορεί να ξανανιώσει θύμα και να επιλέξει να αλλάξει την προηγούμενη κατάθεση ή ακόμα και να αρνηθεί να συνεργαστεί με τις Αρχές φοβούμενος τον θύτη με αποτέλεσμα την επιδείνωση της συναισθηματικής κατάστασης του.

Προτείνει δε μακροχρόνια ψυχολογική υποστήριξη, αποφυγή αντιπαράθεσης με τον θύτη ώστε να αποφευχθεί επανάληψη του τραύματος, αποφυγή επανειλημμένων ανακρίσεων προς αποφυγής τραύματος και η ανάκριση να γίνει με απουσία των γονιών και αντί αυτών να υπάρχει εκπρόσωπος της Διεύθυνσης για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Παιδιών.

Βίντεο από το σπίτι του Γεωργιάδη

Η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των ερευνών προχώρησε στη φυσική παρακολούθηση των υπόπτων, ανάμεσά τους φυσικά ήταν και ο Νίκος Γεωργιάδης, στου οποίου το σπίτι τοποθετήθηκαν κάμερες και παγιδεύτηκε και το τηλέφωνό του. Από την παρακολούθηση, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες πως ο Έλληνας «Νικ» είχε σχέσεις με ανήλικους, τους οποίους δελέαζε με χρήματα και ακριβά δώρα.

Ακολουθεί η περιγραφή του βίντεο σύμφωνα με την αστυνομία (σ.σ. το συγκεκριμένο βίντεο μαζί με άλλα είναι στην κατοχή των μολδαβικών Αρχών):

«Στην αρχή του βίντεο, απεικονίζεται ο πολίτης Νίκος Γεωργιάδης ξαπλωμένος. Αργότερα, ο ανήλικος Canatuie Nicolae εμφανίζεται να έχει ξαπλώσει δίπλα στον Νίκο Γεωργιάδη. (…) Αργότερα, ο ανήλικος Demintev
Veaceslav εμφανίζεται στο κρεβάτι, δίπλα στον Νίκο Γεωργιάδη, να συζητά μαζί
του ήσυχα. Τότε, ο Γεωργιάδης με το αριστερό του χέρι χαϊδεύει λάγνα το σώμα
του ανήλικου αγοριού, το γδύνει και βγάζει και ο ίδιος το εσώρουχό του
. Έπειτα, ο Ν. Γεωργιάδης χαϊδεύει τον ανήλικο λάγνα διεγείροντας το πέος του με
το αριστερό του χέρι. Μετά διεγείρει
στοματικά το πέος του ανηλίκου. Ενώ
συνεχίζει τις πράξεις
αυτές, βάζει δάχτυλο στον πρωκτό του ενώ ο Dementev ερεθίζει περισσότερο το πέος του. Μετά, ο Γεωργιάδης ερεθίζει το πέος του ανηλίκου, όπως και ο ανήλικος το πέος του Γεωργιάδη, φιλώντας ο ένας τον άλλον. Συνεχίζουν μέχρι να εκσπερματώσουν».

Διαβάστε ακόμη: Η (υποκριτική) σιωπή των «αρίστων» για τον Νίκο Γεωργιάδη

Διαβάστε ακόμη: Η σιγή των… «προοδευτικών» στην υπόθεση Γεωργιάδη!

Διαβάστε ακόμη: Ο Σίλας Σεραφείμ συγκρίνει τον παιδεραστή Γεωργιάδη με τον καπνιστή Πολάκη

Διαβάστε ακόμη: Όταν ο Καμπουράκης αναρωτιέται γιατί υπάρχει πολιτική διάσταση στην υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη…(Audio)

Διαβάστε ακόμη: Όταν Άδωνης, Νίκος Σοφιανός και Νίκος Γεωργιάδης πανηγύριζαν αγκαλιά την εκλογή Μητσοτάκη

Διαβάστε ακόμη: Οργή στη ΝΔ για Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Γεωργιάδη

* Όλα τα παραπάνω δημοσιεύτηκαν στα τεύχη 93, 94 και 108 του Hot Doc – Ρεπορτάζ: Κώστας Βαξεβάνης, Μαρίνος Γκασιάμης, Άγγελος Προβολισιάνος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter