«Ψάχνετε εισηγητή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών;»

«Ψάχνετε εισηγητή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών;»

Ένα σκηνικό που αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ για το νομοσχέδιο αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εκτυλίχθηκε στο εντευκτήριο της Βουλής.

Η μυστική – ονομαστική ψηφοφορία αναφορικά με τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής προκάλεσε κοσμοσυρροή στο Κοινοβούλιο.

Όπως έχει παγιωθεί, το καφενείο προτιμούν κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο εντευκτήριο βρίσκονται βουλευτές της πλειοψηφίας. Έτσι και σήμερα.

Σε ένα από τα πολλά «πηγαδάκια» που είχαν στηθεί, λοιπόν, από «γαλάζιους» βουλευτές, ξαφνικά ακούστηκαν γέλια που σκέπασαν την οχλαγωγία που επικρατούσε.

Ποια ήταν η αιτία; Κατά τις πληροφορίες, ο Θάνος Πλεύρης προσέγγισε τους συναδέλφους του και τους ρώτησε αν ψάχνουν για εισηγητή στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο κινδυνεύει να έχει την τύχη των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Η πρόθεση καταψήφισης από τον βουλευτή Α΄ Αθηνών με τη ΝΔ, αλλά και η αδυναμία του Μαξίμου να βρει ακόμα και εισηγητή προκάλεσαν το ακατάσχετο γέλιο των λοιπών βουλευτών.

Μάλιστα, κυβερνητικό στέλεχος είχε αναφέρει στο documentonews.gr πως δεν είναι καθόλου αισιόδοξο πως θα φτάσει τελικά αυτή η κοινωνικά αναγκαία μεταρρύθμιση στη Βουλή.

O λόγος είναι πως προκαλεί αναταράξεις τόσο στη βάση όσο και στην ΚΟ του κόμματος, ενώ σε περίπτωση που προκύψει η «δυσμενής διάκριση» με τη αναγνώριση της τεκνοθεσίας, τότε η ΝΔ θα προκαλέσει δυσαρέσκεια και στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Διαβάστε επίσης: Γάμος ομοφύλων: Ο νόμος πάει στη Βουλή συνοδεία… «γαλάζιων» αντιδράσεων – Οι σκέψεις για την τεκνοθεσία

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter