«Ψηφίσατε Δούκα; Θα τιμωρηθείτε!» – Ο Παύλος Γερουλάνος για την αλαζονεία Μητσοτάκη

«Ψηφίσατε Δούκα; Θα τιμωρηθείτε!» – Ο Παύλος Γερουλάνος για την αλαζονεία Μητσοτάκη

«Με το που είδε το φως τής δημοσιότητας, το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα, ήταν ήδη ένα κακό νομοσχέδιο. Είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας Κυβέρνησης, πώς να την περιγράψω… κουρασμένης» είπε ξεκινώντας την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο εισηγητής τού ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε πως ενώ τα πράγματα είχαν ξεκινήσει καλύτερα το 2019 τώρα η κυβέρνηση δείχνει δείγματα κούρασης και αλαζονείας: «Η αλαζονεία στο απόγειο. Και η μηχανή που κάποτε έμοιαζε να πετάει; Τώρα, σέρνεται. Εκεί, όπου φαινόταν ότι είχε συντονισμό, τώρα ασυνεννοησία» και αναφέρθηκε σε παραδείγματα, όπου η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει και βρίσκει δικαιολογίες, για να αποφύγει τις ευθύνες της, ενώ έκανε αναφορά και στην προχειρότητα με την οποία, πλέον, αντιμετωπίζει τα πράγματα, λέγοντας πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από «παρατάσεις της κούρασης και της μετριότητας».

«Φορολογική μεταρρύθμιση; Δε βαριέσαι! Βάλε οριζόντιους φόρους.

Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση; Δε βαριέσαι! Τάισε φιλελευθερισμό και Άρθρο 16. Και ας είναι το μεγάλο πρόβλημα η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια Παιδεία. Αυτές θέλουν αληθινή δουλειά.

Μεγάλες αλλαγές στην Υγεία; Τους ανθρώπους που ονομάζαμε «ήρωες»; Τράβα μια παράταση των συμβάσεων και όλα καλά. Αυτό κάνει αυτό το Νομοσχέδιο».

Ο Παύλος Γερουλάνος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός πως η κυβέρνηση έφερε για ακόμη μία φορά έναν «βομβαρδισμό» από τροπολογίες, τελευταία στιγμή.

«25 άρθρα, 115 σελίδες σε τροπολογίες. Μήπως, για μείζονα ζητήματα που καίνε την κοινωνία; Που βιάζει να λυθούν; Όχι βέβαια. Αύξηση των αποδοχών των Υπουργών σας που δεν είναι βουλευτές κατά 46%! Πόσο; 46%! Την αύξηση του βασικού μισθού; Όχι. Την αναπλήρωση της αγοραστικής τους δύναμης; Ούτε! 5 φορές πάνω!».

Μιλώντας για την τροπολογία που αφαιρεί τη διοίκηση τής «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε.» από τον Δήμαρχο Αθηναίων, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», αφού χαρακτήρισε την τροπολογία «ντροπή», κατηγόρησε, ξανά, την Κυβέρνηση για αλαζονεία και μικροπρέπεια και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πάρει πίσω την εν λόγω τροπολογία και να σεβαστεί την ψήφο των Αθηναίων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Τι λέει ο κ. Μητσοτάκης στους Αθηναίους και στις Αθηναίες; Τι ψηφίσατε; Δούκα; Και εγώ τι θα κάνω τώρα με τον ανιψιό; Θα τιμωρηθείτε! Θα σας πάρω την Ανάπλαση» είπε, και συνέχισε: «Τι αφορά η Ανάπλαση; Άκουσα τον κ. Βορίδη. Όλη την Ελλάδα, λέει. Άλλαξε ο σκοπός. Αναπλάσεις παντού. Πού είναι; Από τον Βοτανικό μέχρι την Αλεξάνδρας. Πιο Αθήνα, πεθαίνεις. Πριν όμως, είχε η Κυβέρνηση τον δικό της άνθρωπο. Τώρα τον έχασε. Αναπάντεχα. Και, αν κοιτάξει ο κ. Δούκας κάτω από το χαλί; Τι έλεγαν οι Υπουργοί πριν τις εκλογές; Μη διανοηθείτε να ψηφίσετε άλλους! Δεν θα βρείτε φράγκο. Το είπατε και το κάνατε, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ρόλο εκτελεστή της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν μου αρέσεις, δεν σε παίζω. Σκέτο νηπιαγωγείο. Η αλαζονεία και η μικροπρέπεια, μαζί».

«Παραφράζοντας τον ποιητή, θα πω στον κ. Μητσοτάκη: «κι αν δεν μπορείς να έχεις πάντα τη Δημοκρατία όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον: όσο μπορείς, να μην την εξευτελίζεις». Αυτό το Νομοσχέδιο, αυτή η τροπολογία είναι προσβολή της Δημοκρατίας. Πάρτε τα πίσω τώρα, κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι δυνατόν να τιμωρείτε έτσι, την ψήφο των Αθηναίων. Σεβαστείτε την Πρωτεύουσα. Σεβαστείτε τον εκλεγμένο Δήμαρχο. Σεβαστείτε τους πολίτες αυτής τής χώρας και τη Δημοκρατία. Υπεύθυνα απέναντι στην Πατρίδα. Διότι, όταν της γυρίζετε την πλάτη δεν απαξιώνεται την αντιπολίτευση. Αλλά εσάς τους ίδιους. Και, χειρότερα, εκείνη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter