Ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου με αναφορά σε Ράμμο-Τουλουπάκη: Καταγγέλλει την «παρενόχληση λειτουργών που ελέγχουν την κυβέρνηση»

Ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου με αναφορά σε Ράμμο-Τουλουπάκη: Καταγγέλλει την «παρενόχληση λειτουργών που ελέγχουν την κυβέρνηση»
EU Europe

Μορφή «χιονοστιβάδας» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για μία σειρά από θέματα, αποτελεί το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου καθώς οι αναλυτικές λεπτομέρειες που αναδεικνύονται στα επιμέρους άρθρα καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα, όχι της Ελλάδας αλλά της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των πρακτικών που εφαρμόζει. Μάλιστα, εκτός όλων των άλλων, στο άρθρο 12 στηλιτεύει την «παρενόχληση λειτουργών που ελέγχουν την κυβέρνηση» οπως η Ελένη Τουλουπάκη και ο Χρήστος Ράμμος.

Για δύο διαφορετικές υποθέσεις που καίνε την κυβέρνηση:

Το σκάνδαλο της Novartis και εκείνο των παράνομων παρακολουθήσεων.

Πιο συγκεκριμένα η παράγραφός του Αρ.12, -όπως αναφέρεται στο ψήφισμα- αφορά δύο περιπτώσεις που ήταν «κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για σκευωρίες των Μέσων Ενημέρωσης που την «εχθρεύονται»:

Και για τις δύο μεγάλες αυτές υποθέσεις έδρασε παρεμβαίνοντας για να επέμβει στις αρνητικές για εκείνην εξελίξεις.

Πρόκειται για το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis όπου η χώρα μας καταδικάστηκε… στις ΗΠΑ(!) και για τις παρακολουθήσεις στο σκάνδαλο των Υποκλοπών.

Αναφέρει το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου:

«καταδικάζει απερίφραστα τον εκφοβισμό και την παρενόχληση λειτουργών που ελέγχουν την κυβέρνηση, όπως η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και ο Χρήστος Ράμμος, επικεφαλής της ΑΔΑΕ· εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την εικαζόμενη απόπειρα αναστολής του αιτήματος της ΑΔΑΕ σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών να προβεί σε έλεγχο των εντολών παρακολούθησης του 2022·

Σκάνδαλο Novartis

– Η υπόθεση Τουλουπάκη αφορά την υπόθεση Novartis και τις κατηγορίες πως επρόκειτο για σκευωρία. Παράλληλα δικαιώνει και τα αντίστοιχα Μέσα Ενημέρωσης που κάλυπταν την υπόθεση.

«Στην Ελλάδα, μία πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς αντιμετωπίζει τη δικαιοσύνη. Η Ελένη Τουλουπάκη ήταν υπεύθυνη για το σκάνδαλο Novartis από το 2017, στο οποίο εμπλέκεται η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία. Από το 2019 έχει αντιμετωπίσει νομικό πόλεμο από τους αντιπάλους της. Δικάζεται για κατάχρηση εξουσίας», αναφέρει  δημοσίευμα της γαλλικής Le Monde στο οποίο περιλαμβάνονται και δηλώσεις της κ. Τουλουπάκη.

Διαβάστε επίσης στο Documento: NOVARTIS

Σκάνδαλο Υποκλοπών

– Η υπόθεση Χρήστου Ράμμου αφορά την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ και τις υποκλοπές αλλά και την επίθεση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Παράλληλα δικαιώνει τα τα ΜΜΕ που πρόβαλαν το θέμα.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατηγορείται ότι επιχειρεί να εξουδετερώσει τις ρυθμιστικές αρχές που την καταδιώκουν για το σκάνδαλο υποκλοπών πολιτικών και δημοσιογράφων. Το σκάνδαλο που ονομάστηκε “Predatorgate” έσκασε το καλοκαίρι του 2022…» έγραφε το Politico.

Διαβάστε επίσης στο Documento: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το ψήφισμα – «ράπισμα» του Ευρωκοινοβουλίου – Το κατέθεσε ο Κύρτσος

Αθώα για όλες τις κατηγορίες η Τουλουπάκη – Ενοχή Παπαγγελόπουλου μόνο για δύο πλημμελήματα

Ο Ράμμος εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ζητά διευκρινίσεις για την ενημέρωση των πολιτών για τις υποκλοπές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter