Πτήση Δένδια με F-16 πάνω από το Αιγαίο ως μήνυμα «ετοιμότητας» σε ήπιους τόνους (Photos – Video)

Πτήση Δένδια με F-16 πάνω από το Αιγαίο ως μήνυμα «ετοιμότητας» σε ήπιους τόνους (Photos – Video)

Πάνω από το Αιγαίο πέταξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας βρίσκεται στην Κρήτη σε διήμερη επίσκεψη και συγκεκριμένα στα Χανιά. Η πτήση έγινε από τις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης και ο κ. Δένδιας βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για την ετοιμότητα της χώρας με φόντο την ήπια στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης πέταξαν πάνω από το Αιγαίο, με σχηματισμό F-16 Viper της 340 Μοίρας της 115 Πτέρυγας Μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι η πρώτη πτήση του Νίκου Δένδια με μαχητικό αεροσκάφος και θεωρητικά πρέπει να την εκλάβουμε ως απάντηση στις προκλήσεις της Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική από τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Βαληνάκη.

Στις δηλώσεις του πάντως ο κ. Δένδιας αμέσως μετά μίλησε για εκσυγχρονισμό της Αεροπορίας και για αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στην πιθανότητα απόκτησης των F-35 αλλά και της ανάπτυξης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Βαληνάκης είχε καυτηριάσει την πολιτική Μητσοτάκη «ήπιων τόνων» έναντι της Τουρκίας την ώρα που η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους στο Αιγαίο, διεκδικεί νησιά και απαιτεί αποστρατικοποίηση. Ο κ. Βαληνάκης είχε επισημάνει και την στρατιωτικό οργασμό της Άγκυρας και αναρωτήθηκε αν η Ελλάδα περιμένει να απαντήσει μετά 20 F-35.

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Βαληνάκης: Ο «γαλάζιος» πρώην υφυπουργός αμφισβητεί την «ήπια» πολιτική Μητσοτάκη απέναντι στην Τουρκία

Δείτε τις φωτογραφίες που ανάρτησε ο Νίκος Δένδιας:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter