Πτώση Φάντομ: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο

Πτώση Φάντομ: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον ιπτάμενο σμηναγό του μοιραίου Φάντομ που κατέπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας τη Δευτέρα, εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση πάνω από την Ανδραβίδα με αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της ζωής του του 29χρονου συγκυβερνήτη, υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα που βρέθηκε νεκρός, βυθίζοντας στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης: Πτώση Φάντομ: Κορυφώνεται η αγωνία για τον κυβερνήτη – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο

Αυτή την ώρα στην περιοχή επιχειρούν δύο ελικόπτερα, που χτενίζουν ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή, ενώ επιχειρεί  ένα υποβρύχιο drone, που μπορεί να φτάσει τα 100 μέτρα βάθους και πέντε δύτες. Στις έρευνες σύμφωνα με πληροφορίες συνδράμει και ωκεανογραφικό του Πολεμικού Ναυτικού, που έχει πληθώρα συστημάτων και μεταξύ άλλων μπορεί να λαμβάνει ήχους και να εντοπίζει μέταλλα.

«Δεν θα μπορέσουμε να το αντέξουμε αυτό το πλήγμα»

«Για εμάς αυτό ήταν το τελειωτικό μας χτύπημα σαν οικογένεια. Ήταν ένα παιδί πολύ συνεσταλμένο, μεθοδικό και δεν θα μπορέσουμε να το αντέξουμε αυτό το πλήγμα» δήλωσε στο Mega, o πατέρας του 29χρονου, Κώστας Τουρούτσικας.

«Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μια έκρηξη, μια φωτιά στη θάλασσα»

Σημειώνεται πως το πρώτο Φάντομ του σχηματισμού είδε να γίνεται έκρηξη στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτώσης του στη θάλασσα. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το STAR, ο κυβερνήτης του F-4 Phantom (ήταν το Νο1) είδε με τα μάτια του τη συντριβή του μοιραίου μαχητικού.

«Στη διάρκεια μιας παρατεταμένης στροφής κι ενώ πετούσαμε σε ύψος 300 ποδών περίπου, γύρισα το κεφάλι μου να δω τον No2, αλλά δεν τον είδα. Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μια έκρηξη, μια φωτιά στη θάλασσα», δήλωσε ο πιλότος του 1ου αεροσκάφους στους συναδέλφους του μόλις προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο σταθμός.

 

Έρευνες και τη νύχτα

Οι έρευνες συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, τη Δευτέρα, προκειμένου να εντοπιστεί ο κυβερνήτης του F4 Φάντομ που άνηκε στην 117 ΠΜ της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με το Patrisnews.gr, ένα C-130 έριχνε φωτοβολίδες. Αυτού του τύπου οι στρατιωτικές φωτοβολίδες θα δίνουν φως στο σημείο για τουλάχιστον 20 λεπτά η καθεμιά και έτσι θα μπορούν τα τέσσερα σκάφη του Λιμενικού να συνεχίζουν την πλεύση τους.

Δείτε επίσης: Πτώση Φάντομ: Θρήνος για τον Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα – Έρευνες και τη νύχτα για τον κυβερνήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες το σημείο στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος από την 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού που εδρεύει στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, έχει βάθος 1.000 μέτρα. Εν τω μεταξύ, στην προβλήτα του λιμανιού του Κατακόλου μεταφέρθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα πρώτα συντρίμμια από το F-4 Phantom που κατέπεσε στη θάλασσα σήμερα το πρωί. Εξάλλου, εκεί εστιάζεται η μεγάλη επιχείρηση έρευνας στη θαλάσσια περιοχή και δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι μέχρι να υπάρξουν νέα ευρήματα.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter