Πτώση Καναντέρ: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την τραγωδία στην Κάρυστο

Πτώση Καναντέρ: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την τραγωδία στην Κάρυστο

Δεκάδες είναι τα μηνύματα που προήλθαν από τον πολιτικό κόσμο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό για το τραγικό συμβάν στην Κάρυστο με τη συντριβή του Καναντέρ που επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό, προκαλώντας τον θάνατο των δύο πιλότων.

Διαβάστε σχετικά: Πτώση Καναντέρ: Νεκροί οι Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης (Video)

«Δύο νέοι άνθρωποι, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη μάχη κατά της φωτιάς. Δύο ιπτάμενοι ήρωες, ανάμεσα στους εκατοντάδες άλλους που παλεύουν μέρες τώρα με την πύρινη λαίλαπα. Αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες, οι χειριστές του μοιραίου Canadair θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους. Η ευγνωμοσύνη μας είναι μεγάλη και η οδύνη για την απώλειά τους βαθιά. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Όλη η Ελλάδα πενθεί μαζί τους», ανέφερε στο μήνυμά της η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής» ανέφερε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων. Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας άμεση διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος. «Η τραγική είδηση του θανάτου των χειριστών του Canadair, που συνετρίβη στην Κάρυστο, μας συγκλονίζει». «Δύο νέοι άνθρωποι, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους δίνοντας με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες στις πιο αντίξοες συνθήκες. Τους οφείλουμε τον απέραντο σεβασμό μας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς τους και τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους τους που εδώ και ημέρες παλεύουν στα πύρινα μέτωπα.

Οι συνθήκες του δυστυχήματος πρέπει να διερευνηθούν και παράλληλα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα εν ώρα καθήκοντος» συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε «συγκλονισμένος από την απώλεια των δυο ηρωικών μας πιλότων, που με αυτοθυσία επιχειρούσαν πάνω από το μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο». «Τους αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και την προσφορά τους στην πατρίδα. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους».

Το ΚΚΕ επεσήμανε ότι το δυστύχημα αποτελεί «συνέπεια μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής και αναδεικνύει όχι μόνο τις δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την έλλειψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές».

Με μία ανάρτηση στα ελληνικά ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, ανέφερε: «Στηρίζουμε τους ήρωες που, στην Ελλάδα, τη Γαλλία, παντού, ρισκάρουν τη ζωή τους αγωνίζονται κάθε καλοκαίρι για την κατάσβεση των πυρκαγιών».

Στα ελληνικά έγραψε το μήνυμά της και η Ρομπέρτα Μετσόλα. «Οι καρδιές όλων μας χτυπούν για τις οικογένειες των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγική συντριβή του αεροπλάνου στην Κάρυστο. Το θάρρος των ανθρώπων που παλεύουν ενάντια στις πυρκαγιές αποτελεί παράδειγμα αφοσίωσης και αυτοθυσίας. Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα».

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Μιχάλης Γιωργαλλάς, με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια, αλλά και ο  υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter