Πώς θα γιορτάσουμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Πώς θα γιορτάσουμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Ανήμερα, -22 Απριλίου- της Παγκόσμιας Ημέρα της Γης, ανεβάζουμε στα προσωπικά μας social media, φωτογραφίες και παιδικές ζωγραφιές με έμπνευση από τις ομορφιές της ελληνικής γης.

Καθώς, εδώ και μισό αιώνα ακριβώς, από το 1970 έως σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι από όλον τον κόσμο λαμβάνουν μέρος στις ετήσιες δράσεις ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για τον εορτασμό της Γης. Με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο, λόγω της φετινής, ιδιαίτερης συγκυρίας εξαιτίας της πανδημίας, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στον εορτασμό αυτής της σημαντικής ημέρας για το περιβάλλον.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης, «αυτό το Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό, καθώς όλοι μένουμε σπίτι. Φέτος, δεν θα επισκεφθούμε τους δικούς μας ανθρώπους, για να παραμείνουμε όλοι υγιείς και όρθιοι για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα της χώρας μας, που είναι και το διακύβευμα της επόμενης ημέρας».

Σύμφωνα με τον υπουργός ΠΕΝ, «μένοντας σπίτι, με τον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή ή το κινητό μας, ας υπενθυμίσουμε ότι εδώ στην Ελλάδα εκτός από τις καλές μας επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε και στην προστασία του περιβάλλοντος. Δεν ξεχνάμε το περιβάλλον που είναι το κοινό μας σπίτι».

Οι φωτογραφίες και οι ζωγραφιές στα social media μπορούν να συνοδεύονται από τα hashtags #ypen και #earthday2020 ώστε να διευκολυνθεί η ανάρτησή τους και στα αντίστοιχα social media του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σημειώνεται ότι η δράση αυτή έχει ήδη αναρτηθεί και στον ιστότοπο του Οργανισμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης (https://www.earthday.org).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter