Πυκνώνουν τα σύννεφα

Πυκνώνουν τα σύννεφα

Καθόλου καλά δεν πηγαίνουν τα πράγματα για την κυβέρνηση του ανέμελου Κυριάκου. Τα σύννεφα στην οικονομία και στην εξέλιξη της πανδημίας πηγαίνουν καθημερινά από το κακό στο χειρότερο.

Και χθες μάλλον στο Μαξίμου θα πρέπει να έπαθαν μια νευρική κρίση όταν στη Βρετανία ανακοινώθηκε η σύσταση προς τους πολίτες να μην κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αν είναι αλλεργικοί. Και αυτό επειδή όλες οι ελπίδες της κυβέρνησης και του οικονομικού της επιτελείου είχαν εναποτεθεί στο εμβόλιο καθώς εξαιτίας της ιδεοληψίας τους δεν έχουν πάρει κανένα σοβαρό μέτρο στήριξης εργαζομένων, επαγγελματιών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Τα ελληνικά νοσοκομεία στενάζουν λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό καθώς οι ΜΕΘ εξακολουθούν να είναι γεμάτες και οι θάνατοι να καταγράφονται καθημερινά κοντά στους εκατό.

Τα στοιχεία για την οικονομία από τους διεθνείς οργανισμούς καθημερινά γίνονται όλο και πιο μαύρα. Και μόνο ότι η Ελλάδα ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο του έτους με 2,3% όταν η Ευρωζώνη παρουσίασε αύξηση του ΑΕΠ της κατά 12,5% αποδεικνύει τις τραγικά λάθος επιλογές των «αρίστων» του ανέμελου πρωθυπουργού.

Το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής υπογραμμίζει την αναγκαιότητα πρόσθετων παρεμβάσεων στη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση και τις συγκοινωνίες, στους τομείς δηλαδή για τους οποίους δείχνει απόλυτη αδιαφορία ο Μητσοτάκης και η παρέα του.

Αντίθετα για να αποπροσανατολίσουν ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του επιλέγουν να προκρίνουν την πολεμική τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με τα fake περί Λεγραινών.

Το ότι έχουν χάσει την υποστήριξη ακόμη και των πιο φανατικών υποστηρικτών τους αποδεικνύεται από το δεύτερο κτύπημα μέσα σε λίγες ημέρες από τον διευθυντή του Βήματος. Την Κυριακή η εφημερίδα την οποία διευθύνει είχε κύριο άρθρο με τίτλο «Στηρίξτε το ΕΣΥ», ενώ χθες σε προσωπικό tweet του την έπεφτε ευθέως στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και μην αναφερθούμε στη για δεύτερη ημέρα απεργία των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στην ιδιωτική τηλεόραση, στο ΑΠΕ και στην ΕΡΤ κατά του νόμου Πέτσα και ουσιαστικά υπέρ του νόμου Παππά-Κρέτσου της κυβέρνησης Τσίπρα που τόσο είχε λοιδωρηθεί.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην χθεσινή του παρουσία στην ενημέρωση των συντακτών για μια ακόμη φορά σε δραματικούς τόνους έριξε όλη την ευθύνη στους πολίτες για ότι συμβεί μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και στήριξε και πάλι τις ελπίδες του στο εμβόλιο. Λέξη για ενίσχυση του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας.

Τα σύννεφα που πυκνώνουν για την ελληνική κοινωνία είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να τα διώξει αυτή η κυβέρνηση. Το βλέπουν ακόμη και οι ομοϊδεάτες τους. Ο ανέμελος Μητσοτάκης έχει ανοίξει πλέον τον τρίτο φάκελο και μια εκ δεξιών κριτική προς αυτό ιστοσελίδα τον προϊδεάζει να αναμένει τηλέφωνο. 

Οψόμεθα.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter