«Πυρά» από Euractiv: Υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη χλεύαζαν τις καταγγελίες για το δίκτυο του ΟΣΕ

«Πυρά» από Euractiv: Υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη χλεύαζαν τις καταγγελίες για το δίκτυο του ΟΣΕ

Στο «στόχαστρο» διεθνών ΜΜΕ η αδιαφορία κορυφαίων υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις καταγγελίες των σιδηροδρομικών για σοβαρά κενά ασφαλείας στο δίκτυο του ΟΣΕ, αλλά και ο τρόπος με τον οποίον προσπαθούν να κρυφτούν από τις ευθύνες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το νέο δημοσίευμα του Euractiv, με τίτλο «Έλληνες υπουργοί χλεύαζαν τις προειδοποιήσεις των σιδηροδρομικών για την τραγωδία» είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίον τα ειδησεογραφικά Μέσα του εξωτερικού αναδεικνύουν τις αντιδράσεις της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και στο Documento που δημοσίευσε σχετικό βίντεο του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, το οποίο κατέγραφε τον χλευασμό των καταγγελιών των σιδηροδρομικών από τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Ιούλιο του 2022.

Διαβάστε επίσης: Όταν ο υφυπουργός Μεταφορών Παπαδόπουλος χλεύαζε τις καταγγελίες των σιδηροδρομικών για το δίκτυο του ΟΣΕ (Video)

Το Euractiv επισημαίνει τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων στο σιδηροδρομικό δίκτυο για την αυξανόμενη πιθανότητα δυστυχήματος. Καταγγελίες που υποβαθμίστηκαν ως «ανεδαφικές» από υπουργούς, οι οποίοι απαντούσαν με ειρωνεία.

«Η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους. Δημοσιεύματα σημειώνουν ότι η κυβέρνηση ματαίωνε την εφαρμογή των συστάσεων από την ΕΕ και την εφαρμογή ενός πρότζεκτ αναβάθμισης στο σύστημα σηματοδότησης του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί εάν λειτουργούσαν τέτοιου είδους συστήματα. Επί ημέρες, τα ελληνικά ΜΜΕ δημοσίευαν επιστολές και καταγγελίες εργαζομένων στο σιδηροδρομικό δίκτυο που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανό ατύχημα λόγω της κακής συντήρησης του δικτύου.

Την Τετάρτη, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας για το έγκλημα που έλαβε χώρα στα Τέμπη, αλλά νέα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα social media ενίσχυσαν το αίσθημα οργής της κοινής γνώμης, καθώς έδειξαν υπουργούς να αδιαφορούν για τις προειδοποιήσεις των σιδηροδρομικών», γράφει το Euractiv.

«Ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε, αλλά λίγες ημέρες πριν το ατύχημα επέμενε ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι ασφαλές. Ο Άδωνης Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προσπάθησε να ενισχύσει τα επιχειρήματα του συναδέλφου του σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, ωστόσο έκανε τα πράγματα χειρότερα».

Διαβάστε σχετικά: Καραμανλής πριν μια βδομάδα: «Δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα» (Video)

Κυνική παραδοχή Άδωνη: Μπορεί να πει ο υπουργός ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα; Δεν θα μπει άνθρωπος!

Παράλληλα, καταγράφεται η πρόθεση να κατέλθει στις εκλογές ο πρώην υπουργός Μεταφορών, παρά το γεγονός πως παραιτήθηκε μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. «Ακόμη και φιλοκυβερνητικά Μέσα επεσήμαναν το πολιτικό ρίσκο που ενέχει μία τέτοια κίνηση».

«Η τραγωδία στα Τέμπη αναμένεται να αφήσει ιδιαίτερο αποτύπωμα στην πολιτική σκηνή. ΜΜΕ σημειώνουν ότι οι κρυφές δημοσκοπήσεις μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη», καταλήγει το δημοσίευμα του Euractiv.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter