«Πυρά» και από τη Le Monde για το ΕΣΥ του Μητσοτάκη: Τα ελληνικά νησιά έχουν τουρίστες αλλά όχι γιατρούς

«Πυρά» και από τη Le Monde για το ΕΣΥ του Μητσοτάκη: Τα ελληνικά νησιά έχουν τουρίστες αλλά όχι γιατρούς
Φωτογραφία: genikonosokomeioko.gr

Τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο ΕΣΥ, αλλά και τις τραγικές ελλείψεις στο υγειονομικό προσωπικό και το ΕΚΑΒ ανέδειξε σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Ταφόπλακα» Μητσοτάκη στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ

Και ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαφημίζει ως επιτυχία την άφιξη σχεδόν τριών εκατομμυρίων επισκεπτών στο αεροδρόμιο της Αθήνας, το γαλλικό δημοσίευμα μεταφέρει τις ανησυχίες που εκφράζονται σε πολλές ελληνικές περιοχές, αφού αναρίθμητα είναι πλέον τα τραγικά περιστατικά με ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους περιμένοντας για ένα ασθενοφόρο. Βέβαια ο πρωθυπουργός αντί να προβεί σε άμεση πρόσληψη νέου έμπειρου προσωπικού, όπως ζητούν οι ίδιοι υγειονομικοί, αρκείται στην αξιοποίηση της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων, βάζοντας ταφόπλακα στην ουσιαστική ενίσχυση του αποψιλωμένου ΕΚΑΒ.

Διαβάστε επίσης: Μη σου τύχει ΕΚΑΒ χωρίς διασώστες

«Έλλειψη γιατρών και ασθενοφόρων στα ελληνικά νησιά»

Στο γαλλικό δημοσίευμα τονίζεται πως οι πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού σημαδεύτηκαν από σειρά ατυχημάτων και τραγωδιών που μαρτυρούν έλλειψη γιατρών και ασθενοφόρων σε πολλά από τα ελληνικά νησιά, των οποίων ο πληθυσμός ενίοτε δεκαπλασιάζεται κατά την θερινή περίοδο. Η Le Monde δεν παραλείπει να αναφερθεί στις υποσχέσεις Μητσοτάκη για πρόσληψη εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Ωστόσο, έχει καταστεί σαφές ότι οι υποσχέσεις  για 10 χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ, στην πραγματικότητα δεν αφορούν το επιπλέον προσωπικό που είναι απαραίτητο για να καλυφθούν τα κενά, αλλά αφορά την αντικατάσταση όσων εργαζομένων έχουν αποχωρήσει.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΑΒ στην… Εντατική: Ασθενής με έμφραγμα περίμενε ασθενοφόρο για 2 ώρες

ΠΟΕΔΗΝ: Γίνεται ανακύκλωση του προσωπικού

Ηχηρό είναι το μήνυμα από τους υγειονομικούς με την ΠΟΕΔΗΝ να προειδοποιεί πως «η μοναδική προκήρυξη της τελευταίας τετραετίας, μόνιμου προσωπικού, 4.000 θέσεων καθυστερεί ευρισκόμενη στο στάδιο της επεξεργασίας των αιτήσεων υποψηφίων στο ΑΣΕΠ. Όμως ακόμη και με την ολοκλήρωση της προκήρυξης δεν πρόκειται να υπάρξει σημαντική ενίσχυση του συστήματος σε προσωπικό αφού θα υπάρξει ανακύκλωση του ήδη υπηρετούντος προσωπικού. Συμβασιούχοι εργαζόμενοι που ήδη εργάζονται στα Νοσοκομεία θα είναι κατά κύριο λόγο επιτυχόντες του διαγωνισμού αφού συμμετέχουν με αυξημένη μοριοδότηση. Το ίδιο θα συμβεί και με επόμενους διαγωνισμούς εάν δεν αναληφθούν σοβαρές πολιτικές πρωτοβουλίες να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζόμενων σε αορίστου χρόνου».

Διαβάστε επίσης: Ηχηρό μήνυμα από τους υγειονομικούς: «Όχι» στα νοσοκομεία επιχειρήσεις φωνάζει η ΠΟΕΔΗΝ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter