«Πυρά» Καλογήρου κατά Ένωσης Εισαγγελέων και απούσας αντιπολίτευσης

«Πυρά» Καλογήρου κατά Ένωσης Εισαγγελέων και απούσας αντιπολίτευσης

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης στηλιτεύοντας τη στάση τόσο της Ένωσης Εισαγγελέων όσο και της απούσας αντιπολίτευσης κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για την αναθεώρηση των Κωδίκων.

«Ποίος ευθύνεται για τα ποινικά αρχαιολογικά μνημεία;» διερωτήθηκε ο Μ. Καλογήρου και συνέχισε την κριτική του προς τα απόντα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για παιχνίδι εντυπώσεων και πολιτικών σκοπιμοτήτων που θα προκύψει δια της μη ανάληψης της κοινοβουλευτικής ευθύνης για την αναθεώρηση των Κωδίκων.

Ως προς την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων με την οποία ζητήθηκε η απόσυρση των νομοσχεδίων για τους νέους Κώδικες, ο υπουργός επισήμανε πως πρόκειται για διαφωνία της «τελευταίας στιγμής», αμφιβάλλοντας για το αν αυτή η ανακοίνωση εκφράζει την πλειοψηφία των μελών της Ένωσης. «Δεν ξέρω και ποια είναι η άποψη του σώματος των εισαγγελέων της χώρας απέναντι σε αυτήν την ανακοίνωση λόγω του όψιμου του πράγματος» πρόσθεσε με νόημα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε εμβληματική την αναμόρφωση των ποινών στον νέο Ποινικό Κώδικα και προανήγγειλε τροποποιήσεις σε συγκεκριμένα σημεία του και συγκεκριμένα στις διατάξεις για τον βιασμό, για τις οποίες υπήρξαν διαφωνίες. Ο Μ. Καλογήρου παρουσιάστηκε βέβαιος ότι το ζήτημα θα λυθεί, απαντώντας στις ενστάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν τη ρητή κατοχύρωση της τιμωρίας του βιασμού όταν υπάρχει απουσία συναίνεσης από το θύμα. Επ’ αυτού, κατέστησε σαφές ότι δεν πρέπει να υιοθετηθεί μία διατύπωση που ικανοποιεί το «κοινό αίσθημα» αλλά θα είναι «ανεφάρμοστη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter