«Πυρά» Μενέντεζ κατά Ερντογάν: «Απολύτως απαράδεκτες οι απειλές κατά της Ελλάδας»

«Πυρά» Μενέντεζ κατά Ερντογάν: «Απολύτως απαράδεκτες οι απειλές κατά της Ελλάδας»

Σφοδρή ήταν η επίθεση που επεφύλασσε μέσω Twitter ο αμερικανός γερουσιαστής και επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ στον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο φόντο των συνεχών τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας.

«Οι συνεχείς απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας είναι μια απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους ενός ηγέτη μιας χώρας του ΝΑΤΟ», αναφέρει στην ανάρτησή του ο γερουσιαστής Μενέντεζ, προσθέτοντας ότι «οι παράλογοι αυτοί εκφοβισμοί πρέπει να σταματήσουν».

Η παρέμβαση Μενέντεζ έρχεται μετά από τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου, ο οποίος μεταξύ άλλων εξήρε τις δυνατότητες των πυραύλων Tayfun και κάλεσε την Ελλάδα «να κάτσει φρόνιμα».

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη την Παρασκευή και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι με αφορμή τις φωτογραφίες του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνου Φλώρου στην ακριτική Ψέριμο, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στις 28 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Νέες απειλές Οκτάι – «Δεν λέμε λόγια του αέρα όταν λέμε ότι θα έρθουμε ξαφνικά»

Το μήνυμα του Μενέντεζ στον Ερντογάν για τα F-16

Μήνυμα Μενέντεζ στην Τουρκία για τους S-400: «Ξεκάθαρη παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter