Πύρινη λαίλαπα στη Μαγνησία: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Νέα Αγχίαλο – Εκρήξεις πυρομαχικών

Πύρινη λαίλαπα στη Μαγνησία: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Νέα Αγχίαλο – Εκρήξεις πυρομαχικών

Μαίνεται ο πύρινος εφιάλτης στη Μαγνησία από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Η φωτιά φαίνεται πως παίρνει νέες διαστάσεις, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν στο σημείο, ενώ δεν σταματά τα ηχεί το 112 για εκκενώσεις οικισμών.

Εφιάλτης με εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

Την ίδια ώρα, εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Νέα Αγχίαλο, καθώς ακούγονται συνεχώς εκρήξεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr η φωτιά βρίσκεται πάνω από τον δρόμο (ακόμη) του αεροδρομίου, δεν έχει περάσει από την κάτω πλευρά και οι εκρήξεις που ακούγονται είναι από τα πυρομαχικά τα οποία είναι θαμμένα σε αποθήκες μέσα στο βουνό, απέναντι από το αεροδρόμιο.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκρήξεις φαίνεται να προκαλούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί στο βουνό ενώ περνάνε οι φλόγες.

Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι πρόκειται για εκρήξεις που σημειώνονται από βλήματα της Πολεμικής Αεροπορίας. Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, που βρίσκεται στο σημείο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σείεται» η γη στην περιοχή.

Απομακρύνονται F-16 από την 111 Πτέρυγα Μάχης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, δόθηκε εντολή να μετασταθμεύσουν από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου όσα F-16 βρίσκονται εκτός θόλου του αεροδρομίου,  στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας.

H ενημέρωση του ΥΠΕΘΑ

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων ασφαλείας των μέσων και του αεροδρομίου της 11 ΠΜ δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών προς άλλα αεροδρόμια

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ που ακούγονται εκρήξεις 

Τα μέτωπα των πυρκαγιών

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Μεγάλη Βελανιδιά, ενώ παράλληλα η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί και στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών και κατευθύνεται προς το Καστράκι και τις Μικροθήβες. Αναζωπύρωση έχει σημειωθεί και στο Σέσκλο, ανατολικά προς νοτιοανατολικά του χωριού.

Συνεχείς εκκενώσεις οικισμών

Νέο μήνυμα εστάλη μετά τις 16:00 το μεσημέρι στους πολίτες για εκκενώσουν τους οικισμούς Σώρος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Άγιος Γεώργιος προς Βόλο, ενώ δόθηκε νέα οδηγία για όσους βρίσκονται στην περιοχή της Νέα Αγχιάλου για να εκκενώσουν προς Αλμυρό και όχι προς Βόλο, όπως ενημέρωσαν στην αρχή.

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατοίκων της περιοχής Καστράκι προς τις Μικροθήβες και αμέσως μετά εστάλη νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους για εκκενώσεις των περιοχών Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια προς Βόλο.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Καστράκι εκκενώστε τώρα προς #Μικροθήβες

🔥 Πυρκαγιά στην περιοχή σας

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) July 27, 2023

 

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, μία γυναίκα απανθρακώθηκε σε τροχόσπιτο στο Χοροστάσι, με τις εικόνες από το σημείο να προκαλούν σοκ, ενώ τραγικό θάνατο βρήκε και ο κτηνοτρόφος που αγνοείτο στον Άγιο Γεώργιο. Λίγες ώρες μετά την πτώση του μοιραίου Καναντέρ που επιχειρούσε στη φωτιά στην Κάρυστο και οδήγησε στον θάνατο τους δύο πιλότους, αλλά και τον βοσκό στον Πλατανιστό, που επίσης απανθρακώθηκε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter