Πυρκαγιές Αττικής: Τι θα γίνει με τα καμένα αυτοκίνητα

Πυρκαγιές Αττικής: Τι θα γίνει με τα καμένα αυτοκίνητα

Η πυρκαγιά, που βύθισε σε πένθος όλη την Ελλάδα, κατέστρεψε εκτός από κατοικίες και εκατοντάδες αυτοκίνητα (περισσότερα από 300). Αυτά έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο πάρκινγκ δίπλα στο γήπεδο της Ραφήνας. Εκεί πηγαίνουν οι ιδιοκτήτες τους για να γίνει η ταυτοποίηση.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, τη διαδικασία για τη διαγραφή των οχημάτων από τα μητρώα ανέλαβαν από την Πέμπτη 26/7 κλιμάκια υπαλλήλων των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής. Η καταγραφή των κατεστραμμένων οχημάτων ξεκίνησε για να ακολουθήσει στη συνέχεια η ταυτοποίησή τους ώστε να διαγραφούν τα οχήματα αυτά από το Μητρώο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και να απαλλαγούν με τη διαδικασία αυτή από τις υποχρεώσεις των οχημάτων (π.χ. τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια, ΚΤΕΟ κ.λ.π.).

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 26ης Ιουλίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου, του Γενικού Διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής Ηλία Δόλγυρα, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕΑΑ Ανδρέα Κονιδάρη, του Προϊσταμένου του Τμήματος Αδειών Κυκλοφορίας της ΠΕΑΑ Παναγιώτη Βεΐτη και της υπαλλήλου του ως άνω τμήματος Παναγιώτας Κρίτα ανακοινώθηκε πως: «Έχουν στηθεί τρία συνεργεία από τη Διεύθυνση Μεταφορών. Καταγράφουν τα αυτοκίνητα και αυτομάτως τα διαγράφουν από το μητρώο. Δεν έχουν δηλαδή την ευθύνη οι ιδιοκτήτες να κάνουν τις σχετικές ενέργειες. Έτσι δεν θα τους σταλούν ειδοποιήσεις από εφορία, ΚΤΕΟ, ασφάλεια κλπ. Από εμάς θα λάβουν τη σχετική βεβαίωση»

Όμως τι γίνεται με τα οχήματα που έχει καταστραφεί ο αριθμός κυκλοφορίας και ο αριθμός πλαισίου; Σε αυτές τις περιπτώσεις, αποφασίστηκε παρουσία στελέχους του Πυροσβεστικού Σώματος το συνεργείο των υπαλλήλων να δέχεται τη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι πρόκειται για το δικό του αυτοκίνητο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter