Πυρκαγιές: Συναγερμός μετά τις νέες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα – Μαίνονται τα μέτωπα σε Έβρο και Βοιωτία (Videos)

Πυρκαγιές: Συναγερμός μετά τις νέες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα – Μαίνονται τα μέτωπα σε Έβρο και Βοιωτία (Videos)

Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, καθώς σήμανε συναγερμός τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν και σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στην Αγία Παρασκευή. Εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Άγιος Νικόλαος και Αγία Παρασκευή, αλλά και στους κατοίκους των περιοχών: Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά στην Πάρνηθα: Μεγάλη αναζωπύρωση τα ξημερώματα της Πέμπτης (Videos)

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται επί ποδός, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις των εναέριων μέσων, ούτως ώστε να αποτραπεί νέα εφιαλτική εξάπλωση, ενώ στην περιοχή αναμένονται και σήμερα ισχυροί άνεμοι εντάσεως άνω των 5 μποφόρ. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, υπήρχαν διάσπαρτες εστίες μέσα στο δάσος.

«Μετά τις 03.20 υπήρξε μία έκρηξη φωτιάς στη χαράδρα στην Πάρνηθα και κατευθύνθηκε και πάλι στην οικισμό της Αγίας Παρασκευής. Το μέτωπο των επιχειρήσεων είναι στη μίξη του δασικού με τον αστικό ιστό, όπως ανεβαίνουμε τη λεωφόρο Πάρνηθος αριστερά. Τα οχήματά μας είναι παρατεταγμένα στις οδούς Τσιτομενέα, Κεραμιδίου, Νόση και Καρκαβίτσα. Υπάρχει κίνδυνος για τους Θρακομακεδόνες, για αυτό οι κάτοικοι πρέπει να είναι σε εγρήγορση για να εκκενώσουν», δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στη Βοιωτία

Παρά την ολονύχτια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών με τις φλόγες, το πύρινο μέτωπο στο Στείρι Βοιωτίας δεν έχει οριοθετηθεί

«Η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο Στείρι Βοιωτίας παραμένει ανησυχητική», σημείωσε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Αρτοποιός.

«Η περιοχή έχει εκκενωθεί και έχουν σταλεί και προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους του παράλληλου μετώπου, αυτά που βλέπουν προς τον Άγιο Νικόλαο» τόνισε και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο κομμάτι γιατί αν χρειαστεί να φύγει κάποιος από εκεί δεν υπάρχουν εύκολοι τρόποι διαφυγής, υπάρχει ένας δρόμος μόνο. Και το άλλο κομμάτι του ενεργού μετώπου είναι προς τον Ελικώνα. Είναι ένα μεγάλο μέτωπο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και εκεί θα συμβάλουν επίγεια και εναέρια μέσα» πρόσθεσε.

Ο αντιδήμαρχος Διστόμου, Γιάννης Σταθάς, δήλωσε στο Open TV ότι η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και το μέτωπο εκτείνεται σε μήκος 25 χιλιομέτρων.

Έκτη ημέρα μάχης με τις φλόγες στον Έβρο
Συνεχίζεται για έκτη ημέρα η μάχη με τις φλόγες στον Έβρο. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, η πυρκαγιά κινούταν στα όρια της Ροδόπης, ειδικότερα έξω από τον οικισμό της Συκορράχης, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή.«Η φωτιά καίει στα Κασσιτερά και τη Συκορράχη του δήμου Μαρωνείας-Σαπών και όλη η περιοχή είναι στα πρόθυρα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην νότια Ροδόπη πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Αναζωπύρωση σημειώθηκε στον Μίσχο του δήμου Ιάσμου», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ  ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης.

Παράλληλα, η φωτιά που καίει για έκτη ημέρα Αλεξανδρούπολη έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις στην περιοχή Κοίλα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter