Πυρκαγιά στην Πάρνηθα: Μεγάλη αναζωπύρωση τα ξημερώματα της Πέμπτης (Videos)

Πυρκαγιά στην Πάρνηθα: Μεγάλη αναζωπύρωση τα ξημερώματα της Πέμπτης (Videos)
EUROKINISSI

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Πάρνηθα καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση στην Αγία Παρασκευή και βορειότερα προς το τελεφερίκ.

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα η φωτιά πήρε κατεύθυνση προς το τελεφερίκ με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Άγιος Νικόλαος και Αγία Παρασκευή. Η φωτιά έχει πλησιάσει τις πρώτες ταβέρνες της περιοχής.

Παράλληλα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών: Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε να παραλειφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι πυρκαγιές στη χώρα

Εν τω μεταξύ το διαδίκτυο έχει γεμίσει με ερασιτεχνικά βίντεο που δείχνουν πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια μάχη στη φωτιά που εκδηλώθηκε προχθές στη Φυλή και έφτασε στα όρια του Εθνικού Δρυμού στην Πάρνηθα ώστε να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα μετεωρολογικά δεδομένα που επικράτησαν δηλαδή τη μείωση της εντάσεως των ανέμων και τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας. Ωστόσο, εάν και φαινόταν ότι το πύρινο μέτωπο έτεινε προς οριοθέτηση, τα δεδομένα άλλαξαν λίγο πριν τις 4 ταξημερώματα.

Στο σημείο επιχειρούν 226 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 69 οχήματα συμπεριλαμβανομένης της δύναμης από τη Γαλλία και μέχρι το τελευταίο φως της χθεσινής ημέρας επιχείρησαν 12 αεροσκάφη και 14 ελικόπτερα. Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Βοιωτία

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Βοιωτία, ιδιαίτερα στους οικισμούς Στείρι και Ζάλτσα.

Εστάλη μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους των οικισμών να απομακρυνθούν εσπευσμένα από την περιοχή, να κατευθυνθούν προς Κυριάκι και Δίστομο αντίστοιχα, εξαιτίας της φωτιάς. Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για πληγείσες περιοχές

Η φωτιά απειλεί επίσης την ευρύτερη περιοχή και καταβάλλονται προσπάθειες να περιοριστεί.

Στο χωριό Στείρι, μέτωπο βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από σπίτια. Πυροσβέστες και αστυνομικοί απομάκρυναν κατοίκους που κινδύνευαν. Παράλληλα κάτοικοι στις περιοχές Περιστερά και Άγιος Νικόλαος καλούνται να είναι σε ετοιμότητα. Έλαβαν νωρίτερα ειδοποίηση μέσω 112.

«Αυτή τη στιγμή μαίνεται φωτιά με πολύ μεγάλο ανάπτυγμα. Η νύχτα είναι πολύ δύσκολη με μεγάλα μέτωπα που κινούνται απειλητικά σε Στείρι, Δίστομο, Ελικώνα» επισήμανε ο περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός περιγράφοντας την κατάσταση.

Οι άνεμοι στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Με το πρώτο φως της μέρας θα αρχίσουν ξανά να επιχειρούν εναέρια μέσα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter