Qatargate: Live η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο – Οργή κατά Καϊλή

Qatargate: Live η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο – Οργή κατά Καϊλή

Tο «qatargate» συγκλονίζει τις Βρυξέλλες ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στο επίκεντρο των τοποθετήσεων κατά τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα τόνισε ότι η Εύα Καϊλή απαλλάχθηκε από τις ευθύνες και τις αρμοδιότητές της, ενώ θα πραγματοποιηθεί έκτακτη διάσκεψη προέδρου για να ξεκινήσει η διαδικασία του άρθρου 21 και η θητεία της ως αντιπροέδρου να παύσει «για να προστατεύουμε την ακεραιότητα του Ευρωκοινοβουλίου». «Και ο δρόμος μας για ανοιχτές, ελεύθερες, δημοκρατικές κοινωνίες δέχεται επίθεση», προσέθεσε.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Καϊλή: Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τη διέγραψαν από την Ευρωομάδα

«Ως προληπτικό μέτρο, και πάλι με πλήρη σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας, αφαίρεσα από την αναφερόμενη Αντιπρόεδρο οποιοδήποτε καθήκον και ευθύνη που σχετίζεται με τον ρόλο της ως Αντιπροέδρου και συγκάλεσα έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για την έναρξη της διαδικασίας του άρθρου 21 για τη λήξη της θητείας της ως Αντιπροέδρου σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η ακεραιότητα αυτού του Σώματος» επισήμανε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, τη διαγραφή της Εύας Καϊλή αποφάσισε η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με άμεση ισχύ, όπως μεταδίδει το Politico.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Καϊλή: Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τη διέγραψαν από την Ευρωομάδα

Qatargate: Νέα έφοδος της βελγικής αστυνομίας στην Ευρωβουλή

Εύα Καϊλή: Πληροφορίες ότι μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή και αρνήθηκε να παραιτηθεί

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter